Ugrás a tartalomhoz

Szentendrei Nagy Menzanap

A Szentendrei Nagy Menzanapon, 2018. október 10-én együtt ünnepelték a diákok és a városvezetés a nemrég megújult menzát. A Bajcsy-Zsilinszky utcai központi konyha ebédlőjében ajándékkal várták a gyerekeket, Szentendre intézményvezetői pedig velük együtt fogyasztották el azt a menüt, amely a város diákjainak kedvence.

Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester vidám kulacsokat ajándékozott az ebédhez érkező gyerekeknek. A kulacsokat a menza két kabalafigurája, Bonbon és Oszkár díszíti. A nemrég megújult Menza belső tereit Hoover Szabó Nóra szentendrei iparművész tervezte, ahogyan az ebédlő kedves kabalafiguráit is. Az egyedi, bulldogkutyás logó a Menza falain, díszítőmotívumain és most már a kulacson is visszaköszönnek. A tavalyi tanévben került ki az ebédlőbe egy touchpad, azaz érintőképernyős tábla, mellyel a gyerekek jelezhetik, ízlett-e az aznapi ebéd. A Nagy Menzanap menüje a gyerekek kedvence, vagyis a legtöbb mosolygós fejet kapott étel lett: zöldségleves grízgaluskával és milánói makaróni, desszertnek pedig körte. Verseghi-Nagy Miklós polgármester meghívására a város intézményvezetői is megkóstolták a menüsort az ünnepi, Nagy Menzanapon. A menü ízlett, újabb mosolygós fejek jelezték, hogy finom volt az ebéd.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Karatés sikerek című bejegyzéshez

Karatés sikerek

Az idén a franciaországi Strasbourg adott otthont a JUBILEUMI 50. FWE Wadokai CUP Karate versenynek, amelyet 2023. november 4-én rendeztek meg.