Ugrás a tartalomhoz

Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztivál 2018

A február 10-11-i hétvégén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A második Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár. A Fő téri nagyszínpadon első este Holdviola lép fel, vasárnap a Besh o droM koncertje zárja a karnevált a téren felállított tűzkosarak, hőgombák és a fényfestés kíséretében.

Szentendre történelmi belvárosának utcáit a velencei karnevál hangulatát idéző maskarások és szoboremberek lepik majd el. A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek. Sötétedés után a farsangi fénybe öltözött téren szombaton a Holdviola, vasárnap a Besh o droM koncertezik.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a fáklyás – álarcos felvonulás, melynek keretében pazar, látványos tűzzsonglőr produkciót láthatnak az érdeklődők.

A gyerekek sem fognak unatkozni: álarckészítés, gyerekkoncertek, gyerekműsorok, a szentendrei óvodások farsangoló műsora várja őket.

A Dumtsa sétálóutca átalakul karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá, ahol a látogatók megízlelhetik a farsangi időszakra jellemző ízeket: ropogós sülteket, a farsangi fánk káprázatos variációit (mint például lyukacsos, gömbölyű, hosszúkás, színes, lekváros, csokis, cukros…). Gazdag pálinkakínálat és jótékonysági malac -és báránysütés is várja a látogatókat.

 

Az esemény Facebook oldala: Szentendrei Karnevál

Információ: szentendreprogram.hu

Programfüzet: Farsangfarka programok (Január 12-től nyomtatott formában is elérhető.)

 

 

KIEMELT PROGRAMOK

02.10. szombat 20:00 

Holdviola koncert

A Holdviola idén minden elemében izgalmas, friss, üde, színes műsorkínálattal jelentkezik. Három különböző előadói és énekstílus jelenik meg a zenekar koncertjein, ezzel színesítve a már ismert és új dalokat.

02.11. vasárnap 19:00 

Besh o droM koncert

Az 1999-ben alakult zenekar semmivel sem összetéveszt-hető ritmusvilágú zenéjében a különböző kelet-európai és balkáni kultúrák kiemelt népzenei elemei kerülnek feldolgozásra.

 

 

SZOMBATI PROGRAMOK

NAGYSZÍNPAD

13:30     Bori&Péter duó

15:00     ViGaD Kvartett

16:00     Veronaki – Libabál  – A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített meséi

17:30     Balkáni kalandozások –   Básits Branka, Gera Gábor, Csurkulya József, Smuk Tamás

18:30     Térzene – Fellép az MH Altiszti Akadémia Katonazenekara

19:00     Fáklyás felvonulás tűzzsonglőrökkel

20:00     Holdviola koncert

FŐ TÉR

12:00     Malac- és báránysütés

VÁROSI VENDÉGHÁZ

14:00-18:00 Farsangi álarckészítés Piszkátor Ildikóval

PARTI MEDVE 

16:00     Holle anyó birodalma –   könyvbemutató és kiállításmegnyitó

PÓTKULCS

21:00     Farsangi maszkabál – DJ Kacsa aka Sc Spacecowboy táncz

 


 

További cikkeink a témában