Ugrás a tartalomhoz

Szentendre legjobb ifjúsági sakkozói

Junior sakkbajnokságot rendezett Szentendre önkormányzata és a Szentendrei Sakkiskola Egyesület 2019. május 18-án, a Városháza dísztermében.  

A versenyre közel ötven fiatal szentendrei sakktehetség nevezett, hogy összemérjék tudásukat.  Öröm volt látni, hogy nincs hiány e szép szellemi sport utánpótlásában!

A versenyt különböző korcsoportokban hirdették meg a szervezők, az óvodáskorúaktól a 4. osztályosokig versengtek a fiúk és a lányok, valamint külön kategóriában vívták a partikat a versenyző csoport résztvevői.

A sakkverseny Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntőjével kezdődött, majd 5 fordulós svájci rendszerben, 2×15 percnyi rendelkezésre álló játékidővel zajlott a bajnokság. A verseny végén a fiatal sakkozók Galyas Miklós nemzetközi mesterrel vívhattak szimultán mérkőzéseket.

A díjazottak kupát, érmet, okleveleket és tárgyi nyereményeket vihettek haza a jó hangulatú versenyről, melyen a gyerekeket az izgatott szülők biztatása kísérte. A díjakat és az ajándék sakkújságokat Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Petricskó Zoltán alpolgármester adta át.

A junior sakkbajnokság eredményei:

Első korosztály (1-2. oszt.)
Fiúk
1. Ferber Domonkos
2. Ficzere Gergő
3. Petrás Áron István
Lányok
1. Kincses Emma
2. Medvegy Mária
3. Ásványi Juliann

Második korosztály (3-4. oszt.)
Fiúk
1. Raj Milán
2. Brocskó Balázs
3. Grossman Márk
Lányok
1. Sterbenz Anna
2. Sztrinkai Réka

Versenyző kategória
1. László Csaba
2. Mecsnőber Máté
3. Zakar Ádám

Különdíj
Kovács Judit

Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek!

További cikkeink a témában