Ugrás a tartalomhoz

Szarvashegyi utcafórum

Szeptember 24-én Szarvashegyen, a Kisforrás utcánál folytatódott az utcafórumok sorozata Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Solymosi Heléna kommunikációs vezető és Nagy Attila kabinetvezető részvételével.

A körzetben a legnagyobb problémát a rossz minőségű utak jelentik: a legtöbb panasz a Kaptató utca állapota miatt hangzott el. A lakók szerint a meredek utca karbantartása felesleges pénzkiadás. Panaszolták, hogy esőzéskor a kőtörmeléket beviszi a víz a kertekbe, ilyenkor talicskaszám hordják ki.

Felhívták a figyelmet, hogy a skanzeni buszmegálló nagyon rossz helyen, közvetlenül a kanyar után van, így nagy a balesetveszély, amikor a gyalogosok átmennek az úton. Jelezték, hogy a Sztaravodai út mentén, a Tegez utcától kifelé szükség lenne kerékpárútra, mert sokan közlekednek biciklivel, de ez jelenleg nem biztonságos.

A válaszban elhangzott, hogy az útépítések pályázati pénzből és önkormányzati forrásból történnek, minden évben van előrelépés, de sok a rossz minőségű út, és az útépítés is egyre drágább, viszont ha a lakók az 1+1 pályázatban csináltatják meg, akkor nagyon gyorsan elkészülhet.

A Skanzen tervezi a gyalogosok közlekedésének biztonságosabbá tételét, illetve az önkormányzati beruházásban és pályázati támogatásból épülő, a HÉV-állomástól induló bicikliút harmadik ütemében a tervek szerint Izbégről vezetne az út a Skanzenhez, így a balesetveszélyes Sztaravodai úti szakaszt ki lehet majd kerülni.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.