Ugrás a tartalomhoz

Segítségnyújtás a hideg időben

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény felhívása. Rendszeresen látogassák meg egyedül élő, idős, mozgásukban korlátozott közeli és távoli hozzátartozóikat, szomszédokat, ismerősöket! Érdeklődjenek arról van-e elegendő tüzelőjük, megfelelően működik-e a lakás fűtési rendszere. A kihűlés veszélye nemcsak a szabadtérben áll fenn, hanem belső térben is, ha tartósan 14 oC körüli hőmérsékleten tartózkodunk. Az utcán fekvő embereket ne hagyják magukra! Kérdezzék meg egyedülálló, idős ismerőseiket, hogy napi tevékenységeikben a tél folyamán segítségre szorulnak-e. Segítsenek a hó eltakarításában síkosság mentesítésben telken belül és az utcafronton is.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatos problémát észlelnek kérjük jelezzék telephelyeinken, illetve a településen ügyeletet tartó munkatársnál.

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény Szentendre
tel: 06 26 312-605
Budakalász tel: 06 26 340-121

A nagy hidegre tekintettel átmenetileg nappali melegedőt biztosít az önkormányzat a rászorulók számára. 

Amíg a zord időjárás tart, a Gondozási Központ (Szentendre, Sztaravodai út 2.) nappali melegedőként is működik, ahol a betérőket meleg teával várják. Itt minden nap 07:30-tól 15:30-ig tartózkodhatnak a rászorulók. Estétől reggelig a Vöröskereszt által üzemeltetett hajléktalanszállón fogadják őket, ahol 17:00 órától reggel 07:00-ig tartózkodhatnak. A hajléktalanokon kívül szükségük lehet az ellátásra a fűtetlen vagy gyengén fűtött ingatlanokban élőknek is. A városvezetés kéri, hogy aki rászorulóról tud, az juttassa el hozzá a nappali melegedő és a hajléktalanszálló hírét.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.