Ugrás a tartalomhoz

Rózsaszín majális

Napsütés, rózsaszín lufik, rózsaszín borok, rózsaszín frissítők, finom falatok, zene, beszélgetés, családi programok. A Czóbel parkban Kockás Piknikre és az I. Szentendrei Rozé Ünnepre várták a szervezők, a Szentendre Barátai Egyesület tagjai a szentendreieket május elsején. A pikniken befolyó adományokkal a szentendrei rászoruló gyermekek táboroztatását segítik a Karitász nyári táborában.

Május 1-jén családok, baráti társaságok, kicsik, nagyok piknikeztek, sziesztáztak a napsütéses Czóbel parkban. A fákon rózsaszín lufikat, lampionokat lengetett a tavaszi szél, a pódiumszínpadról zene hallatszott, finom sültek illata áradt a levegőben, rózsaszín ruhás gyerekek, felnőttek a nyugágyakban, a kezekben rózsaszín limonádékkal, rozéborokkal töltött poharak, házi pogácsák és sütik a kínáló kosárkákban.

A kis pódiumszínpadon Hegyi Jenő játszott tangóharmonikán, Szczuka Panka ukulelén és a Vigad Együttes koncertje varázsolta Szentendrére a balkán életvidám muzsikáját. A Piknik Portré keretében Török Olivér sportriporter beszélgetett Verseghi-Nagy Miklós polgármesterrel. A műsorszámokat Móricz János, a Szentendre Barátai Egyesület házigazdája konferálta fel.

A programok között volt izgalmas kötélhúzó verseny a füvön, húzódzkodó verseny az utcai fitnesz parkban, lábtenisz meccsek, lehetett csocsózni, pingpongozni, focizni, társasjátékokkal játszani, lovagolni vagy akár Rubik-kockát kirakni Mogyorósi Hunor Rubik-kocka bajnokkal.

Pap Lajos kőfaragómester műhelytitkaiba avatott be: a vállalkozó kedvűek saját házszámtáblát faraghattak maguknak.
A finom sültekről, palacsintáról a Szentendre Barátai Egyesület gondoskodott, a Kőhegybor 4 féle rozéborát Hidegkuti Gergő hozta a piknikre, és este az Offline Center épületében rózsaszín borkóstolón lehetett folytatni a nedűk ízlelgetését.

A majálison részt vettek a Szentendre Gyökerei Baráti Társaság, illetve a Kossuth Lajos és a Dézsma utcai Nyugdíjas Klub tagjai. Vidám hangulatban, finom étellel, itallal és sok beszélgetéssel töltötték a napot, és vendégeik között köszöntötték városunk polgármesterét és alpolgármesterét.

A jó hangulatban töltött nap egyben jó célt is szolgált, hiszen a szervezők a pikniken befolyó adományokkal a szentendrei rászoruló gyermekek táboroztatását segíti a Karitász nyári táborában.
A Szentendrei Karitász 22 éve szervez nyári táborokat rászoruló gyermekeknek. A korábbi családi pikniken 250 ezer forintot gyűjtöttek össze, mely közel 40 táborozó útiköltségét fedezte. Idén is sok adomány gyűlt össze, így a rossz anyagi körülmények között élő gyermekek is eljuthatnak a Karitász nyári táborába.

 

További cikkeink a témában