Ugrás a tartalomhoz

Richter Egészségváros: 3,71 millió forint Szentendrének

Elrajtolt az Richter Egészségváros programsorozat 10. éve: több, mint 3,71 millió forint gyűlt össze Szentendrén. Az összegyűlt összegből általános ultrahang készülék beszerzését tervezi a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei.

Nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros szentendrei rendezvényét. Az eseményt indító reggeli egészségsétán több, mint 290-en vettek részt. A városiak lelkesedése nap közben sem csökkent, az ingyenes szűréseken rendre sorok álltak, az előadások és tanácsadások sátrai pedig folyamatosan megteltek. A szentendreiek aktivitásukkal nem csak saját egészségükért, hanem intézményükért is tettek. A Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány ugyanis a helyiek lelkesedésének köszönhetően a nap végére több mint 3,71 millió forintra nőtt. Az összegyűlt összegből általános ultrahang készülék beszerzését tervezi a SZEI – Szentendre Város Egészségügyi Intézményei.

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára az Egészségváros programot.

„Nem gondoltuk volna, hogy ennyire népszerű lesz.  Nyilvánvalóan mi is sokat tanultunk az évek során, például hogy mit lehet még jobban csinálni, min érdemes változtatni a lakosság igényeknek megfelelően. Azt látjuk, hogy ma már a Richter Egészségváros egy igen sikeres rendezvény, helyszínenként akár öt-hatezer ember is megfordul, a résztvevők aktív pontgyűjtésének köszönhetően pedig jelentős összeg tud összegyűlni a helyi egészségügyi intézmény, kórház javára” – fogalmazott Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és PR-vezető.

A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen is. A Program indulása óta eddig 61 városban, mintegy 148 ezren vettek részt rendezvénysorozat eseményein. Ezalatt több, mint 136 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig mintegy 300 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő kórházak javára.

A Richter Egészségváros május 6-án a szentendrei Dunakorzón reggel 9:00-17:00-ig várta az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az egész napos rendezvény az egészségsétával indult, amelyen több mint 290-en vettek részt. Az esemény nagyszínpadán fellépések váltották egymást, míg a több mint 30 helyszíni sátorban előadások, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket. Nagy volt az igény a vérnyomásmérésre, amelyen több, mint 300-an vettek részt. Népszerű volt a koleszterinszint és a csontsűrűség mérése is. A Richter a Nőkért és az Agora sátorban az esemény fővédnökével, Rudolf Péterrel való beszélgetést, valamint Jaksity Kata, Szily Nóra, Tari Annamária és Béres Alexandra előadását is meghallgathatták az érdeklődök.

Az egészségtudatos életmódnak fontos eleme a mozgás is. A Richter Egészségváros eseményre kilátogatók BMI- és testzsír mérésen is részt vehettek, valamint a leglelkesebbek még együtt is tornázhattak Katus Attilával. A szentendreiek aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen a részvételükkel nem csak saját egészségükért, hanem kórházukért is tettek.  Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt. Az így összegyűlt összeg révén a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a rendezvény végére több, mint 3,71 millió forintra nőtt.

Dr. Pázmány Annamária főigazgató mindenkinek megköszönte a részvételt és a lebonyolításban nyújtott munkát. A Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek vezetője szerint nemes célért folyt a gyűjtés, ezért különösen is nagy öröm a végső eredmény.

Az összegyűlt összegből általános ultrahang készülék beszerzését tervezi a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.