Ugrás a tartalomhoz

Riasztás, síkosságmentesítés ónos eső miatt

Ónos eső miatt adtak ki riasztást Pest megyére, a Városi Szolgáltató hajnalban megkezdte a síkosságmentesítést. Gépi és kézi erővel is dolgoznak az utakon, fontos azonban, hogy az ingatlanok előtt a tulajdonos vagy a használó kötelezettsége a sikosságmentesítés! Kérjük, közlekedjenek óvatosan és takarítsák le a járdát ingatlanjaik előtt!
A meteorológia szolgálat előrejelzése alapján január 8-án Pest megyére 1-es (vagyis a legenyhébb fokozatú) riasztást adták ki. Ennek megfelelően Szentendrén a hódiszpécseri szolgálat fokozott útellenőrzést tartott, és hajnali 4:00-kor megkezdték az I. osztályba sorolt útszakaszok elősózását 6 munkagéppel. A munkagépek jelenleg is dolgoznak, már az I. és II. osztályba sorolt utakon.
6:00-tól a kézi úttakarítók is megkezdték a buszmegállók síkosságmentesítését, valamint a Téli útüzemeltetési szabályzatban foglaltak szerinti útszakaszok, hidak, járdák sózását. Jelenleg 33 fővel zajlik a kézi síkosságmentesítés.
A síkosságmentesítést szakmailag jól képzett, a területet ismerő hódiszpécser irányítja (Berner László, tel.: 06-20-320-7216), az önkormányzati kezelésben lévő közel 300 közúton, járdaszakaszon és közterületen. A Városi Szolgáltató kollégái nem csak gépi, hanem kézi erővel is dolgoznak a hidak, járdák és közterületek hóeltakarításában.
Az ingatlanok előtt a tulajdonos vagy a használó kötelezettsége a járdák, közterületek takarítása, síkosságmentesítese. Kérjük, hogy Önök is gondoskodjanak ezen területek síkosságmentesítéséről.
Köszönjük együttműködésüket! Közlekedjenek óvatosan! Különösen ügyeljenek a hidakon, lépcsőkön, rámpákon.
Az időjárás-előrejelzést folyamatosan követjük, további csapadék nem várható.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.