Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi hírek, tanácsok iskolakezdésre

2018. szeptember 03-án minden iskolában becsengetnek. Új tanév, van, akinek új iskola, új barátok, új közösség. Azonban az odafigyelés, az óvatosság, a biztonság fontossága a régi!

Néhány jótanács annak érdekében, hogy a tanév sikeres, örömteli és biztonságos legyen:

Iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani! Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd!

Értékeidet (pl.: mobiltelefon, készpénz stb.) soha ne tartsd jól látható helyen, hiszen ez szemet szúrhat rossz szándékú embereknek!

Ismerd szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hogy gond esetén el tudd érni őket! Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.

Soha ne szállj be idegen ember autójába, lehetőleg idegen emberrel szóba se állj!
Az erőszak soha nem old meg semmilyen problémát, vitát. Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert tettleg, szavakkal vagy az interneten keresztül bántani, sértegetni, megalázni, nevetségessé tenni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.
Az interneten nem minden az, aminek látszik. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával! Ne tedd nyilvánossá címed, telefonszámod, egyéb személyes adataidat a közösségi oldalakon, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.

Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének ( és néhány középiskolának is ) van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé. Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!

Sikeres, biztonságos tanévet kívánunk!

Kitüntetést vehetett át a körzeti megbízott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Budakalászi Rendőrőrsének körzeti megbízottja Kökény Sándor r. zászlós, 2018. augusztus 20-án Budakalász Város Polgármesterétől átvette a „Kalászi Pajzs” elismerést.

A kitüntetéssel Budakalász Város közbiztonságért, rendvédelemért, településbiztonságért tett munkáját, kiemelkedőt teljesítményét ismerték el, mely hozzájárul Budakalász Város közrendjének, közbiztonságának megőrzéséhez, fejlesztéséhez.

További cikkeink a témában