Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi hírek

Az „Ovi-Zsaru” program keretében bűn-és baleset-megelőzési foglalkozáson vehettek részt a szentendrei Hold utcai ovisok. A szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulói pályaorientációs nap keretében látogattak el a Szentendrei Rendőrkapitányságra. 

A szentendrei Hold utcai oviban jártunk

Az „Ovi-Zsaru” program keretében bűn-és baleset-megelőzési foglalkozáson vehettek részt a szentendrei Hold utcai ovisok 2018. január 18-án.

A Szentendrei Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó előadói játékos formában tartottak előadásokat a gyerekeknek, akik megismerték a rendőri egyenruhát, annak kiegészítő tartozékait, valamint közösen beszélgettek olyan szabályokról, melyeket az óvodás korú gyerekeknek tudniuk kell. Az óvónők ebben az évben is nagyon szívesen fogadták a programot, csakúgy, mint azok a szülők, akiknek a gyermekei a múlt évben s megismerkedhettek a programmal.

Az óvoda hat csoportjában, összesen 150 gyermek és pedagógusaik hallgatták szeretettel a rendőreinket, akik a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendtek. Az ovisok bűnmegelőzési programja tavasszal folytatódik majd, akkor a kapitányságra látogatnak, ahol tovább ismerkedhetnek rendőrökkel és az eszközeikkel.

 

 

Színes programok a nyílt napon

A szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulói 2018. január 18-án pályaorientációs nap keretében ellátogattak a Szentendrei Rendőrkapitányságra. A gyerekeknek előadást tartott Kovács László r. ezredes, a kapitányság vezetője.

A program keretében az iskolások bűn-és baleset-megelőzési témában hallhattak előadást, megismerkedtek a rendőrök munkájával és rendőrök mindennapi életével. Az iskolarendőrök a baleseti-helyszínelők felszereléseit is megmutatták a diákoknak.

A nyílt nap lehetőséget teremtett rá, hogy az érdeklődők a rendőrség munkatársainak hiteles beszámolói, illetve a szakmai bemutatók révén testközelből is megismerkedjenek a rendészeti szakma elsajátításának lehetőségeivel és a rendőri pálya különböző ágazataival.

 

 

Szentendrei Rendőrkapitányság

További cikkeink a témában