Ugrás a tartalomhoz

Programok az aranyló őszidőben Szentendrén

Kissé csendesebb programok várnak minket Szentendrén a héten, a szabadtéri eseményeket egyre inkább felváltják a kis műhelyprogramok, vagy a beszélgetős találkozások. De még mindig érdemes, kihasználva a jó időt, odaülni az esti tábortűz mellé, például szombaton a Rengetegben, vagy bringázni egyet a Skanzenben.

 

Bringás túra nem csak gyerekeknek

A Skanzen hatalmas területét kerékpárral is bejárhatjuk, a szabadtéri múzeumban erre is lehetőségünk van. A speciális tárlatvezetésen ezúttal azokat a kérdéseket járják körül, hogy milyen volt régen gyereknek lenni, milyen volt az iskola, mivel játszottak a gyerekek. A bringatúra során megismerkedhetnek a gyerekek feladataival, életével, megtudhatják hol aludtak és hogy volt-e külön szobájuk. Túravezető: Róznerné Lipcsey Zsuzsanna. Jelentkezni a Skanzen honlapján lehetséges

Helyszín: Skanzen, Szentendre, Sztaravodai út 75.

Időpont: 2022. szeptember 18. 11h

 

Könyvklub szabadon

Ismét lesz könyvklub minden hónap második szerdáján, ahová az irodalom szerelmeseit várja Kocsis Andrea és Zarubay Bence. A klub önszerveződő és a csoport határozza meg a fő irányvonalat, de Andrea mindig készül egy kis kortárs csemegével. Kocsis Andrea szentendrei négy gyermekes anyuka, olasz szakos tanárnő, aki jelenleg a Szentendrei Pest Megyei Könyvtárban dolgozik. Nagypapája író volt, innen örökölte könyvek iránti szeretetét.
Az alkalmak ingyenesek, de jelentkezni kell a newsee.store@gmail.com e-mail címen

Helyszín: Newsee. Store Szentendre, Alkotmány u.3.

Időpont: 2022. szeptember 14. 18h

Kép forrása: iranyszentendre.hu

 

Carson Coma koncertfilm

Magyarország egyik legfelkapottabb zenekara, a Carson Coma idén adta ki legújabb, Digitális/Analóg című lemezét, a Hajógyár stábja pedig az ikonikus Pannónia Stúdió falai között rögzítette, amint a fiúk az összes számot élőben eljátsszák. A koncertfilmben természetesen a kihagyhatatlan Carson Coma slágerek, a Kék Hullám Kemping és az Immunissá válunk dalok is felcsendülnek. A filmet a dalok között exkluzív interjúk és hangulatos montázsok színesítik.

Helyszín, Szentendre P’Art Mozi, Dunakorzó 25.

2022.09.18 17.15h

 

Balaton koncert

A zenekar első koncertjét az URH zenekarral közösen adta 1980-ban, a Kulich Gyula téri pszichiátriai intézet udvarán. Ez után a Balaton a magyar underground színtér fontos szereplőjévé vált, egy időben pedig szorosan együttműködött az Európa Kiadó zenekarral, illetve a Trabanttal, s hosszabb-rövidebb szünetek és tagcserék után ma is működik. Tavaly jelent meg Ady verseket tartalmazó CD-jük.

Helyszín: Barlang Szentendre, Dunakorzó 18.

Időpont: 2022. szeptember 17. 21.30h

Fotó: wikipedia.hu

Kössünk valamit, készülődés a hűvösebb napokra

Most, hogy közeledik a tél, újra jóleső, nyugalmat adó pillanatokat adhatunk önmagunknak, ha elkezdünk kötni valami melegítő holmit. A Kötőkör célja ugyanakkor az is, hogy olyan inspiráló, fiatalos és segítőkész közeget hozzon létre, ahol mindenki, legyen az kezdő vagy haladó fejlesztheti a tudását, és megélheti kreativitását. A foglalkozásokon fonalakat és kötőeszközöket is lehet vásárolni, de alapvetően mindenki saját felszereléssel dolgozik. Bejelentkezni a férőhely korlátozottsága miatt szükségest a newsee.store@gmail.com-on

Helyszín: Newsee. Store, Szentendre, Alkotmány u.3.

Időpont: 2022.szeptember 16. 16h

 

Lantos Iván koncert tábortűzzel

Lantos Iván, aki épp zenész, ismét koncertre hívja az érdeklődőket a „kertjébe”, a Rengeteg  színpadára egy meghitt házi koncertre. Zenekarával egy kisebb tábortűz mellett csöndes, szép dalokat játszanak majd. Az otthonos légkört fokozandó a vendégek hozhatnak magukkal krumplit is, amit bedobhatnak a parázsba.

Helyszín, Dömörkapu, Rengeteg

Időpont: 2022.szeptember 17. 18h

 

Kiemelt kép: skanzen.hu

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben.