Ugrás a tartalomhoz

Programajánló szeptember 13-18-ig

Szombaton újra felcsendülnek az ismert katonazenekari darabok a Lázár cár téren, de a héten újrakezdődnek már megszokott előadás- és koncertsorozatok is.

Katonazenekari Fesztivál

A katonazene varázsát az egyedülálló ritmus, tempó, dinamika és az összecsengés adja. A katonazene lelkesít, a nemzeti öntudat egyik fenntartó és tápláló ereje. Ezért is fontos a megismerése, életben tartása, aminek egyik meghatározó erejét a mostanihoz hasonló fesztiválok adják.

Résztvevő zenekarok:
MH Szentendre Helyőrségi Zenekar
MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar
MH BHD 32. Testőrezred, Budapesti Helyőrség Zenekara
MH Veszprém Légierő Zenekar

Helyszín: Szentendre, Lázár cár tér

Időpont: 2023. szeptember 16. 16.00

Malomünnep Dj Bootsie Kvartett & Vj Kemuri koncerttel

Három új teremmel bővült a szentendrei MűvészetMalom, a Ferenczy Múzeumi Centrum tagintézménye. A MűvészetMalom felújított és átalakított épületrészeinek megnyitása alkalmából fellép a hazai elektronikus zene meghatározó személyisége, Dj Bootsie és zenekara.

A zenekar az állandó megújulás jegyében audiovizuális különlegességgel készül, amiben az a kortárs szemlélet fűzi össze az elektronikus, a hip-hop, a jazz, a komoly- és népzene elemeit, ami a MűvészetMalom lényegét is meghatározza.

Helyszín: MűvészetMalom udvara, Bogdányi u. 32. (Esőhelyszín: MűvészetMalom konferenciaterme, Bogdányi u. 32.)

Időpont: 2023. szeptembet 16. 20.00

Dombóvári – Az élet császára

Unod az átlagos, divatos és kiszámítható dolgokat?

Szereted, ha mások problémái mellett a tieid eltörpülnek? Dombóvári István legújabb önálló estjében semmi sem lesz hétköznapi. Azok a témák is terítékre kerülnek, amiket mások szóba se mernek hozni. Röhögjünk együtt magunkon, ameddig még engedik. Csak vedd meg a jegyed, dőlj hátra, és azt est végére te leszel: Az élet császára. Műsorvezető: Bellus István

Helyszín: Szentendre, HBPMK a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében!

Időpont: 2023. szeptember 16. 18:00

Csendeséj a Barlangban

Három zenekar lép színpadra a csendeséj keretében, akik bár műfajilag nem vehetőek egy kalap alá, de mindhármukban megvan a megalkuvást nem ismerő elszántság és tűz:

SÍPPAL Sámandobbal, vonóval, Big Muffal Vadulásra hív a Csönd SE

Nagyvárosi sanszonokkal szórakoztat a HALK

A Burkus König pedig füstös visszhangos dubbal emel fel és ránt a mélybe

Jegyek elővételben 1500 / helyszínen 2000 Ft.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. szeptember 16. 20.00

A csodák könyve

Egy gyerekét egyedül nevelő anya élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia egy balesetet követően kómába esik. Az édesanya a srác holmijai között rátalál egy világvége listára, amiket a fiú az életében szeretett volna teljesíteni. Az anya hirtelen ötlettől vezérelve útra kel, hogy Franciaországtól Japánig a világ különböző pontjain élete kalandját élje át, és szentül hiszi, hogy ha teljesíti a lista feladatait, fia is felébred a kómából. A feladatok igazi önismereti úttá válnak, ahol az anya rádöbben az élet igazi szépségeire, és arra, hogy csak az igazán fontos dolgok számítanak. A vetítés után közös alkotás várja az érdeklődőket.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. szeptember 14. 1745

További cikkeink a témában