Ugrás a tartalomhoz

Programajánló november 8-14-ig

Igazi intellektuális kalandokat kínál ez a hét – a moziban a Mesterjátszmával, a könyvtárban az Ökofilmklubbal, és egy tudományos Stand-up-pal a Foltban.

Mesterjátszma

Stefan Zweig Sakknovella című művének szabad adaptációjában Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a határ felé tartanak, melynek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét.
Tóth Barnabás régóta várt adaptációja olyan váratlan fordulatokkal teli pszichothriller, amilyet a nézők magyar rendezőtől eddig még nem láthattak.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpontok: 2023. november 9. 19.45,

november 10. 20.30

november 11. 18.00 – Lélekmozi Filmklub Tanner Gáborral

Múzsák éjszakája, zenés est két részben

Karády Katalin, Edith Piaf, Cserháti Zsuzsa, Celine Dion, Barbra Streisand, Whitney Houston, Frida Kahlo, Jennifer Holiday, Audrey Hephburn. Néhány név a valaha volt legnagyobb énekesnők közül, akiknek ikonikus dalait hallhatja a mélyen tisztelt nagyérdemű Divo tolmácsolásában Dakos Lilla zongorakíséretével. Divo 2008-ban vált ismertté a nagyérdemű számára, akkor még egy másik néven, az Esti Shodwder tehetségkutatójában. Ezután a the Voice finalistái között is szép eredményekkel zárt 2012-ben Malek Andrea mentoráltjaként. Az énekes idei lemezének kiadása mellett, mára önazonosan és kiteljesedve, visszahozza ezt a tíz évvel ezelőtt nagy sikernek örvendő koncertet, mellyel az ország számos pontján fellépnek Dakos Lillával. Az est sztárvendégeként fellép Ivancsics Ilona színművésznő, Louanda Bird Abreu énekes-színésznő és Somlai Fanni énekesnő.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. november. 11. 19.00

Tudományos Stand-up

Tudományos előadássorozat kezdődik a Folt Kávézóban!
Vizi Péter amatőr szentendrei csillagász tart tudományos Stand-up esteket csütörtökönként a Folt Kávézóban. Első alkalommal az univerzum működésének alapvető kérdései lesznek terítéken, távolságok, méretek, energiák.

Helyszín: Folt Kávézó, Szentendre, Kucsera Ferenc utca 11.

Időpont: 2023. november 9. 19.00

 

Lemezbörze

A csillogó fekete lemezek szerelmeseit várják ezen a napon a Barlangban. Ha van otthon olyan bakelitlemezük, amelyeket már nem hallgatnak, vagy  szeretnék felfrissíteni a gyűjteményüket, szeretettel várják a Barlang programján. Profi kiállítókat és lelkes amatőröket egyaránt szívesen látnak, akkor is, ha csak egy-két lemezt tudnak elhozni. Cd, dvd és néha még kazetta is jöhet! Előzetes regisztráció szükséges a torok.gergo@szentendre.hu email címen.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. november 12. 11.00-17.00

Ökofilmklub – A Bükkös-patak jelene és jövője

Beszélgetés a Bükkös-patak jelenlegi helyzetéről és jövőjéről szakértők segítségével. Részt vesz:

  • Dukay Igor természetvédelmi mérnök és szakértő, biológiai-földrajz szakos tanár (ELTE TTK), kisvízfolyások ökologikus rendezése, revitalizációja
  • Kriska György docens, az MTA doktora, ELTE TTK Biológiai Intézet, Biológiai Szakmódszertani Csoport, ELKH Ökológiai Kutatóközpont, Vízi Ökológiai Intézet
  • Emődy Barbara Magyar Kerékpárosklub, Közlekedési Munkacsoport vezető, építőmérnök
  • Malatinszky Ákos egy. doc., MATE Természetvédelmi Intézet-Ádám Szilvia WWF, regionális vizes csapat munkatársa, szakértő, MATE

Helyszín: HBPMK, olvasóterem, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.
Időpont: 2023. november 9. 18.00

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.