Ugrás a tartalomhoz

Programajánló november 3-7-ig

Ha ősz, akkor tökfaragás, táncház és jó beszélgetések – mindegyikre nyílik alkalom a héten Szentendrén.

RHCP tribute by Crimsonic Afterglow

A Crimsonic Afterglow Bécs, és Vác után most a szentendrei Barlangban fogja megidézni a Red Hot Chili Peppers legnagyobb slágereit, kevésbé ismert, illetve rég elfeledett dallamait. Aki szereti a funkyt, a csípős hangulatot, annak mindenképp ott a helye.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. november 3. 21.00

Gyermek és családos moldvai csángó táncház

Gyermek és családos táncház indul havi rendszerességgel a Barlangban. A jó hangulatról Soós Réka, foglalkozásvezető gondoskodik, a moldvai dalokat pedig Tímár Sára adja majd elő. Kicsikre és nagyokra egyaránt számítanak.

Helyszín: DMH, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. november 4. 10.00-12.00-ig

Kézműves foglalkozás és tökfaragás

Közös alkotás szülők és gyermekeik számára Fajgerné Dudás Andrea vezetésével. A természetből inspirálódó, őszi tematikájú játékos alkotásokat, tökfaragást és ékszereket lehet majd készíteni őszi termésekből. Az eseményre előzetes bejelentkezés szükséges, melyet az alábbi e-mail címre várnak: alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu.
Óránként 5-7 jelentkezővel tudnak foglalkozni, ezért a regisztrációkor meg kell jelölni a kiválasztott időpontot is, a következő lehetőségek közül: 13:00-14:00, 14:00-15:00, 15:00-16:00, 16:00-17:00, 17:00-18:00.

A faragáshoz szükséges minden eszköz és szakmai segítség biztosított a programon. Mivel azonban a helyszínen csak korlátozott számban lehetséges a dísztökök megvásárlása, ezért kérik, hogy lehetőség szerint mindenki hozza magával a kifaragni kívánt tököt.

Helyszín: Mank Galéria, Szentendre, Bogdányi út 51.

Időpont: 2023. november 4. 13.00-18.00

Beszélgetés Parti Nagy Lajossal

Irodalmi beszélgetésen találkozhatnak az idén hetvenéves Parti Nagy Lajossal, aki verseiről, regényeiről és színdarabjairól egyaránt híres. Számtalan díjat nyert, több művéből film is készült. Ezen az estén szó lesz a költészetéről, prózai műveiről, színházról és az élet egyéb dolgairól.

Helyszín: Dorothea Bistro, Szentendre, Fő tér 16.

Időpont: 2023. november 5. 18.00

Elfogy a levegő

Ana irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi. A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál programjában egyaránt szereplő Elfogy a levegő a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának köszönhetően valósult meg.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. november 4. 17.30

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.