Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló május 30-tól június 5-ig

Lassan elérkezett a romantikus nyáresti koncertek ideje. Kezdjék a nyarat jazz zenével Szentendrén!

Jazz Estek

A június 2-án kezdődő Jazz esteket a zeneiskolák nyitják meg. Szombaton az Oláh Krisztián Quartet és Szőke Nikoletta lép fel, vasárnap pedig az Ektar Instrumental Quintet és a Dresch Quartet. A háromnapos rendezvény házigazdája Magyar Bálint lesz, akit sokan láthattak a Frank Sinatra szimfonikus swing est egyik főszereplőjeként tavasszal több városban is, vagy a Group’n Swing együttesben. A Zeneakadémia elvégzése után az énekes-színész ismertségét tévés szerződéseinek köszönheti, de hangjának sokoldalúságával az operától a rajzfilm-szinkronig mindent meg tud oldani.

Helyszín: Barcsay udvar, a Barcsay Múzeum szabadtéri színpada, Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.

Időpont: 2023. június 2-4.

Örökké Rambo – vetítés és filmklub

A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében a Rambo c. amerikai akciófilmet vetítik. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező lesz.

Rambo, a vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt szinte azonnal felhívja magára a helyi serif figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt.

Előzetes: https://youtu.be/WPiZmQPzAT4

Helyszín: P’Art Mozi Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. május 31. 18.00

Danubia Rézfúvós Kvintett

A Kondor Béla úti játszótéren folytatódik a Kultklasszik, ahol a Danubia Rézfúvós Kvintett műsorát hallgathatják meg az érdeklődők! A Kultklasszik programsorozat keretein belül a tavalyi évhez hasonlóan, 2023-ban is elviszik a klasszikus zenét Szentendre különböző tereire. A formációkat nem csak a belvárosban hallgathatják meg, hanem a városrészek kedvelt terein is!

Helyszín: Kondor Béla utcai játszótér

Időpont: 2023. június 3. 17.00

 

Halász Judit koncertje

Halász Judit „A vitéz, a kalóz meg a nagymama” című új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát. Az előadáson Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait hallhatja a közönség.

Helyszín: HBPMK, Szentendre, Pátriárka út 7.

Időpont: 2023. június 4. 11.00

Reprodukció

Regős Benedek kiállítása nem vállalkozik kisebbre, minthogy a fotográfia alapkérdéseit vizsgálja meg egy olyan, egyszerűnek tűnő processzuson keresztül, mint a műtárgyfotózás, azaz a reprodukció. A kiállítás utolsó estéjén Cséka György esztéta segítségével azt a kérdést járhatják körül, hogy létezik-e hű, torzításmentes kép. Hiszen egyrészt kérdés, hogy láthatunk-e mindent, másrészt az is, mennyire torzít egész látásrendszerünk. A PhotoLab terébe tervezett kiállítás Regős Benedek korábbi, valamint csak erre a kiállításra készülő újabb munkáit mutatja be.

Helyszín: Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi utca 1.

Időpont: június 4. 17.00

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.