Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló május 16-22-ig

A hét a májusi esőé, de ha épp nem esik, válasszunk szabadtéri programot és élvezzük a zöld sokféle árnyalatát.

 

HADIK

A HADIK már látható a magyar mozikban, de a mostani szentendrei vetítése után közönségtalálkozón is részt vehetnek. A vendég Szakács Györgyi jelmeztervező lesz, akinek nem kis munkája volt abban, hogy minden szereplő történelmileg hű és mégis impozáns ruhákban jelenhessen meg a filmvásznon. A történelmi kalandfilm igaz történetet jár körbe, ami a magyar történelem egy dicsőséges pillanatához kötődik. 1757-et írunk, Mária Terézia azzal bízza meg Hadikot, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében foglalják el és sarcolja meg az ellenséges Berlint. Hadik és katonái hat nap alatt tettek meg 450 kilométert, hogy váratlanul rajtaüthessenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. május 19. 18.00

 Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Borit és a Love Band-t köszöntheti a szentendrei közönség a héten. A Fonográf-díjas együttesnek számtalan albuma megjelent már, sikerüket egyedi hangzásviláguknak, energikus dalaiknak és dallamos slágereiknek köszönhető.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. május 19. 20.30

 FUNKorporation, Dokkermann and the Turkeying Fellaz

A román Funkorporation együttes 2011-ben alakult és azóta több száz sikeres koncertet tartott Románia szerte kis kávézókban és nagy fesztiválokon. Számtalan díjat nyertek már, többek között 2013 áprilisában jelölték az együttest a Transilvania Music Awards Zenei Díj Tavalyi Legjobb Élő Koncert kategóriájában. Játszottak Románia legnagyobb fesztiváljain Magyarországon, Ausztriában és a Balti államokban. 2019 december 16-án jelent meg a KRONIKL c. stúdióalbumuk, mely táncra invitál – hol egy dögös funky groove-val, hol egy szexi diszkós lüktetéssel, hol egy Motown-os időket idéző soulos-dzsesszes-popos fincsiséggel.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. május 20. 20.00

 

A festő is vászonra kerül

 

Török Katalin vetített képes előadás-sorozatának következő alkalmán olyan képekkel ismerkedhetnek meg, ahol maga a festő jelenik meg.

Időpont: 2023. május 17. szerda 17 óra

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, olvasóterem, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.

Gyógynövénytúra a szabadban

A hét végén újra lesz gyógynövénytúra a Dömörkapu Rengeteg szervezésében. A túra után egy gyógynövényszakértő segítségével a Rengeteg büféjében egy üdítő vérpezsdítő teaszeánszot is tart. Az aktuálisan nyíló növényekből korábban leszárított növényekhez már csak a forró vizet kell majd hozzáönteni. A teákat mindannyian megkóstolhatják, miközben a szakértő a növények hatásairól beszél, illetve a tea elkészítéséhez ad tanácsokat…

Helyszín: Dömörkapu, Rengeteg

Időpont: 2023. május 21.10.00.13.00

Népi gyógyászat Pomázon

A Hajnalcsillag Értékőrző Egyesület szervezésében népi gyógyászati napot tartanak Pomázon. A magyar népi gyógyászat bemutatása kapcsán lesz kenés, inazás, csontrakás, piócázás, amelyeket a gyakorlatban is kipróbálhatók lesznek. Mindez kiegészül majd hangmasszázzsal, és a hagyományos masszázstechnikák bemutatásával. A kezelésekért nem kérnek pénzt, de adományokat elfogadnak.

Helyszín: Civil Ház, Pomáz, Hősök tere 2.

Időpont: 2023. május 20. 10.00-16.00

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben.