Ugrás a tartalomhoz

Programajánló május 15-től május 21-ig

Premecz Tamás koncertje a Barlangban

Ha péntek este szeretnéd kiereszteni a fáradt gőzt egy hosszú munkahét után, akkor érdemes lenézned a Barlang Klubba a Duna korzón, ahol az est fellépője Pernecz Tamás lesz. Pernecz Hammond orgonájával olyan zenekarokkal játszott már együtt korábban, mint a Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Little G Weevil, Barabás Lőrinc Kvartett, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is is utolsó hazai turnéján. Ha szereted a jazz, a blues és funk stílust, akkor ez a te estéd. A  belépő ára elővételben 3000, helyszínen 4000 forint. A jegyeket ezen a linken veheted meg: Jegyvásárlás – Szentendrei Kulturális Központ

Helyszín: Barlang Klub, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont:  2024. május 17. 20:00-21:30

Hogyan értsük félre a nőket? 2

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékának folytatása elérkezett a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárba. Guszti (Csányi Sándor) ezúttal a munkahelyén vár benneteket, hogy tizenöt “barátjának” társaságában elmondja gondolatait a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról. A minden más olyan alapvető egzisztenciális kérdéseket takar, mint: meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek? Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok? Meg lehet-e csalni valakit véletlenül? Hallgasd meg Guszti konyhafilozófiáját pénteken 19:00-20:30 óra között, de siess, mert az előadásra a későn érkezőket nem engedik be!

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriarka u. 7.

Időpont:  2024. május 17. 19:00-20:30

 

Pünkösdi ünnepség a Skanzenben

A Szentendrei Skanzen idén 13. alkalommal várja a kicsiket és a nagyokat pünkösdi eseménysorozatán május 19 és 20 között. A Pünkösdi Örökség Ünnep alkalmából a 2024-es pünkösdi hétvégén a kézműves hagyományokat gyakorló közösségekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a látogatók. A programok során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, megismerhetik a különféle mesterségek titkait, beállhatnak a táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáit és gyönyörködhetnek a különféle vidékek hagyományos viseleteiben. Tapasztald meg testközelből a pünkösdi hagyományokat, hétvégén irány a Skanzen!

Helyszín: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre, Sztaravodai út 75.

Időpont:  2024. május 19. 09:00-17:00

Globus Tánc és Alkotóműhely

Közös táncra hív a Szentendrei Természetművészeti Park május 21-én 17 órától a Pap-szigeti hídhoz. A táncot dr. Zám Mária táncterapeuta vezeti, utána pedig lehetőség nyílik egy kézműves alkotói folyamatra a helyszínen. Az eseményt a Föld napja alkalmából az élet és a természet örök körforgásának szimbolikája hatja át. A természetművészeti foglalkozások egész nyáron folytatódni fognak, június 24 és július 3 között a program szervezői szeretettel várják az érdeklődőket az eseménysorozaton.

Helyszín: Papsziget, Szentendre

Időpont:  2024. május 21. 18:00-19:00

Kalamazoo-Komédia Hernádi Judittal és Kern Andrással

Mit akarnak ezek még? – kérdeztük húszévesen, ha idősebbek szerelméről esett szó. Pedig az ember sohasem túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyen. Michelle Kholos Brooks és Kelly Younger fordulatos komédiája megmutatja, milyen a romantika az élet második felvonásában. Amikor Peg (Hernádi Judit), a konzervatív madárrajongó egy ismerkedési oldalon rátalál az izgalmakat fémdetektorral kereső Irvingre (Kern András), megérkezik a szerelem, első látásra. A 90 perces előadás alatt szem nem marad szárazon a nevetéstől, garantált a szórakozás. A belépőjegy ára 7500 forint.

Helyszín: Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriarka u. 7.

Időpont:  2024. május 18. 19:00-20:30

Teakör

A Newsee.Store heti programjának keretei között közelebbi betekintést nyerhetsz a japán és kínai teakultúra világába. Az esemény a tapasztalt teamesterek és a lelkes érdeklődők előtt egyaránt nyitva áll. A helyszínen megoszthatod tapasztalataidat, vagy kipróbálhatod a kedvenc és leteszteletlen teakülönlegességeket. Amennyiben úgy érzed, hogy ott a helyed, jelentkezés emailben, levélben, vagy telefonon. A program teljesen ingyenes! Telefonszám: 06 30 310 1025

Helyszín: Newsee.Store, Szentendre, Alkotmány u. 3.

Időpont: 2024. május 17. 18:00-20:00

További cikkeink a témában