Ugrás a tartalomhoz

Programajánló május 1-től május 7-ig

Eljött a május és vele együtt a Munka ünnepe és az Anyák napja. Ezekre a jeles napokra nem lesz hiány programokból Szentendrén, lesz majális, kézműves program és még sok más érdekesség.

Majális Szentendrén

„Európa mi vagyunk!”- Szentendre városa idén ezzel a jelszóval hirdette meg május 1-i majálisát, 2024-ben ugyanis a Munka ünnepe mellett Magyarország európai uniós tagságának 20. évfordulóját is üdvözölhetjük. Eme jeles alkalomból a kicsiknek lesz ugrálóvár, arcfestés és körhinta, de a felnőttek sem fognak unatkozni, őket ugyanis várják a különböző sportbemutatók, evezős programok és egy generációkon átívelő kerekasztal beszélgetés Magyarország uniós csatlakozásáról. Az eseményen bemutatkoznak még a város önkéntes tűzoltó egyesületének és polgárőrségének tagjai, valamint délután közelebbről megismerhetjük majd a Szentendre közösségét alkotó nemzetiségeket is. A nap eseményeit a Góbé zenekar előadása zárja majd. A programok egész nap várják majd az arra érdeklődőket a Duna-parti Postás strandon.

Helyszín: Postás strand, Szentendre, Strand u.

Időpont: 2024. május 1. 09:00-21:00

 

Anyák napi Suttogó Balázs Mariettával

Minden év májusának első vasárnapján eljön az Anyák napja, a nap mikor megünnepeljük azokat, akik életet és szeretet adtak nekünk egész életünk során: az anyákat, a nagymamákat és a dédmamákat. Az Anyák napjára készülve Balázs Marietta szeretettel várja a mamákat és babáikat zenés-mondókás foglalkozásán a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, ahol a kicsikkel való foglalkozáson túl a résztvevő anyukáknak lehetőségük van minőségi időt eltöltve szociális kapcsolatokat kialakítani egymással egy pozitív közösségben.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriarka u. 7.

Időpont: 2024. május 2. 11:00-12:00

 

Tudományos Stand-Up Vizi Péterrel

Május 2-án este 7-től a szentendrei Folt kávézóban Vizi Péter amatőr csillagász tudományos stand-up előadásának kereteiben meginvitál minket a tudományok és a hitrendszerek között húzódó határmezsgye területének felderítésére. Azokat, akiket érdekel, miért van szükségünk a különböző tudományos elméletekre az olyan elképzelések magyarázatára, mint a világunkat állítólagosan meghatározó asztrológiai jelenségek, a világvége forgatókönyvek, vagy éppen a földönkívüli élet lehetősége, az mindenképpen térjen be a Foltba és egy meleg kávékülönlegesség elszürcsölgetése fölött derítse ki, mi a különbség a hit és a tudás között.

Helyszín: Folt kávézó, Szentendre, Kucsera Ferenc u. 11.

Időpont: 2024. május 2. 19:00-20:30

 

A Jü együttes koncertje a Barlangban

Kedveled a rock zene intenzitását, a jazz szabadságát és az ambient textúrák hipnotikus textúráját? Amennyiben a válasz igen, akkor május 3-án érdemes betérned a Barlangba, mert a Jü trió három tagja: Hock Ernő basszusgitáros, Mészáros Ádám dobos és Miklós Szilveszter gitáros, elhozza kedvenc hangzásaidat a Barlang pódiumára. Jegyek online, valamint a koncert napján kezdés előtt fél órával a helyszínen is megvásárolhatók. Jegyváltás online formában ezen a linken: https://szentendre.jegy.hu/.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2024. május 3. 20:00-21:30

 

Mozdulj, Szentendre!

Az ősi mondás szerint: „Mens sana in corpore sano”, ami nagyjából annyit tesz, hogy az egészséges lélek az egészséges testben lakozik. A szentendrei lakosok testi egészségének megőrzésének érdekében 2024- ben is elindul a „Mozdulj, Szentendre!” programsorozat, aminek keretein belül a tavaszi-nyári időszakban a szentendreieknek lehetősége van ingyenes formában részt venni pilates, jóga, koreografált torna, erősítés, alakformáló edzés, nyújtás és funkcionális tréning alapú edzéseken. Az edzések szombatonként a Postás strand és a Kálvária úti műfüves pálya területén lesznek megtartva 9 és 10 óra között. A részvétel nincs regisztrációhoz kötve.

Helyszín: Postás strand és a Kálvária úti műfüves pálya, Szentendre

Időpont: 2024. május 4. 9:00-10:00

 

Anyák napja a Skanzenben

A múlt egy szeletét mindig magunkkal hordjuk, az része identitásunknak, generációról generációra száll. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Anyák napjára tematikus programokkal várja a látogatókat, a szülők és gyerkőcök többek között megtudhatják, milyen ölbéli játékokkal szórakoztatták a régi falusi közösségekben az anyukák kisgyermekeiket. A gyerekek a kijelölt állomásokon megtanulhatják a fa könyvjelző és a textiltulipán készítését, amivel aztán lenyűgözhetik szüleiket. Ezen kívül a Skanzen dolgozói tematikus túrákat is indítanak ezen a napon, ahol az érdeklődők megtudhatják hogyan játszottak régen a falusi gyerekek és azt, hogy ezek a játékok milyen módon készítették fel a fiatal elméket a felnőtté válásra és aztán ez a tudás hogyan hagyományozódott tovább a következő generációra.

Helyszín: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre,
Sztaravodai út 75

Időpont: 2024. május 5. 9:00-17:00

További cikkeink a témában