Ugrás a tartalomhoz

Programajánló július 25-31-ig

Gazdag programok várnak a héten Szentendrén, minden nap megnézhetjük a moziban az Oppenheimert, lesznek előadások a Szentendrei Teátrumban, és a szokásokhoz híven élő, szabadtéri koncertek a Barlangban.

Oppenheimer

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival – köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval – a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. július 25-én: 19.30, 26-án: 15.00, 27-én: 19.30, 28-án: 15.00, 29-én: 19.30, 30-án: 16.15. 31-én: 19.30

Hol tekeregsz, királylány? – Gyerekteátrum

Figyelem, Anna királylány elveszett Szentendrén! Annyit már tudunk, hogy Vircsaft boszorkány rabolta el. A királylányt keresi Szőlő cica, aki gyerekek segítségét kéri jóbarátja felkutatásához. Szőlő alsó tagozatos gyerekeket hív barangolásra a szentendrei belvárosba, és biztosra vehető, hogy a nyomozás során érdekes macskafigurák jönnek majd szembe, mert ez a hely a macskáiról is híres… Meg híres a művészeiről, girbegurba sikátorairól, hangulatos tereiről. Interaktív városi sétára invitálnak alsó tagozatos gyerekeket a Szentendrei Teátrum saját fejlesztésű, különleges gyerekprogramjára, hat alkalommal a nyár folyamán. A program hossza kb. 80 perc. A Dunaparti Művelődési Ház udvarából indul, és oda tér vissza. Eső esetén az épületben rendezik meg módosított tartalommal.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 27. 17.00

Tunéziai terápia

Selma, a párizsi pszichoterapeuta hazaköltözik Tunéziába, hogy rendezze az életét. A tuniszi családi házuk tetőterében berendezett rendelőjében szeretni folytatni a praxisát. Családja és a helyi közösség gyanakodva és szkeptikusan fogadja a vállalkozást, azonban hamarosan számos kliense akad, a helyi fodrásztól kezdve az imámig. Saját rokonaival, különösen lázadó unokahúgával is boldogulnia kell, miközben egy rendőr egyszerre udvarol neki és fenyegeti bezárással a rendelőjét, ha nem küzdi végig magát a hivatalos engedélyeztetésen.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 25. 21.00

Kárpáti Péter: Én, a féreg -Kafka kabaré

Kárpáti Péter író, dramaturg, rendező az egyik legfontosabb kortárs magyar színpadi szerző, az elmúlt évek számos bemutatójában vállalt dramaturgi, írói feladatot a Szigligeti Társulat mellett, saját művei közül pedig a Nick Carterrel (2008), illetve az Akárkivel (1996) találkozhatott a nagyváradi közönség. Kárpáti Péter ezt a darabját az Európa-szerte dolgozó magyar színházrendező, Bodó Viktor és egy frankfurti német színház felkérésére írta. Nem egyszerű színpadi adaptációról van szó: Kárpáti írói világlátása és eszközei — sajátos humora, vesébe látása, a valóság szürreális elemeinek felnagyítása — ihletetten találkoznak Kafka sötét, groteszk, de nevettető világával. Ebből a találkozásból egy formailag meglepő, a kabaré élességével fogalmazó színpadi történet bontakozik ki. Egy biztos, a történet itt is úgy kezdődik, mint Kafka világhírű elbeszélésében: Gregor (Samsa) egy napon arra ébredt, hogy féreggé változott.

Helyszín: Városháza udvara, Szentendre, Városház tér 3.

Időpont: 2023. július 28. 20.30

Dörgő koncert

Mocskonyi Dörgő első saját nagylemeze 2023. január 21-én jelent meg. Hallható rajta a letisztult egyszál gitáros dallamoktól a szívhez szóló pop-balladákon át, a pörgős rock’n’rollig mindenféle stílus. Most elsőként lehet koncert formában hallani a dalokat, melyhez régi-új zenésztársai lesznek segítségére: Vaskó-Fehérváry Regő dobon, Woller Péter és Steinbach György gitárokon, Csanády Vince basszusgitáron és Fáy Lukács szaxofonon. Mióta utoljára a Barlangban járt zenekarával, már országos ismertségre tett szert a Dal c. műsornak köszönhetően.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 28. 20.00

Perpētuum koncert

Alternatív pop éteri dallamokkal és erős csavarokkal. Ha egy mondatban kellene jellemezni a perpētuum zenéjét, ez lehetne az. Stílusukban a pop, rock, jazz, metál és pszichedelikus elemek kellemesen elférnek egymás mellett. A zenekar Girincsi Fruzsina (ének), Takács Dániel (gitár), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob) négyeséből áll, akik úgy hivatkoznak a közös dalszerzésre, mint egy kísérleti konyhára, ahová mindenki bedob hozzávalókat a saját asztaláról. A zenekar 2019-es indulása óta nemcsak a hazai színtéren mutatkozott már be, felléptek számos külföldi országban is. Bemutatkozó nagylemezük, a White Canvas 2022 áprilisában jelent meg, amit egy magyar nyelvű single, a Napban követett, amihez készült egy remix, a nemzetközileg is elismert norvég producertől, JOWST-tól. Az animáció bejutott a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra is. Első magyar EP-jük 2023 tavaszán jelent meg Visszafelé címmel.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 29. 21.00

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.