Ugrás a tartalomhoz

Programajánló január 9-16-ig

Lassan újraindul az év, egyre több program vár ránk a Barlangban a könyvtárban és a moziban.

Egy zuhanás anatómiája

A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses marad, mi okozta a férj halálát. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2024. január 13. 20.00

Borbély Műhely jazzklub

Januári jazzklubb vendége, Csapó Krisztián a hazai jazz színtér egyik legkiemelkedőbb fúvós szólistája, aki hazai fellépései és stúdió munkái mellett számos nemzetközi produkcióval is koncertezett, szerte a nagyvilágban. Saját szóló projektjével KRIZ néven adott ki albumot a sokoldalú, több stílusban is otthonosan mozgó muzsikus, aki ugyanakkor hangszere, a nehézkesnek tartott harsona virtuóz mestere. A koncertet várva mondhatjuk: a Borbély Műhely szentendrei jazzklubja erős évindítást ígér…

Borbély Mihály – szaxofon
Tálas Áron – zongora
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob
Csapó Krisztián – harsona

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2024. január 9. 19.30

Csehov filmeken

Katona Zsuzsa filmrendező előadása azokról a filmekről szól majd, amelyek Csehov, az orosz drámairó munkáit dolgozzák fel. Katona Zsuzsa 1980 és 2000 között a Magyar Televízió szerkesztő-dramaturgjaként számos kulturális és irodalmi televízió műsor, élő-adás, történelmi és mai dokumentumfilm, kisjátékfilm munkatársa volt. 2000-től szabadúszóként a Tele-Kép Bt. vezetőjeként dokumentumfilmek, koncertfilmek producere és szerkesztője volt, majd 2006-tól az Aster Film állandó munkatársa, több mint háromszáz televízió műsor főszerkesztője és rendezője. 2004-től saját dokumentumfilmeket is készít, mint rendező.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, olvasóterem, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.
Időpont: 2024. január 10. szerda 18 óra

Gyermek és családos táncház

Gyermek és családos moldvai csángó táncház lesz újra a Barlangban. Kicsiket és nagyokat egyaránt vár Soós Réka, foglalkozásvezető és Tímár Sára, énekes.

Helyszín: Duna parti Művelődési Ház, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2024. január 13. 10.00

 

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.