Ugrás a tartalomhoz

Heti programajánló

Programajánló január 23-29-ig

Egyre több képzőművészeti programmal köszönthetjük ezt a hetet, de a zene kedvelői sem maradnak események nélkül. A városi ügyek iránt érdeklődők számára azonban minden bizonnyal az Ábrányi Emil-program értékelő beszélgetése lesz a legérdekesebb.

Ragyogás

Új kiállítás nyílik a MANK Galériában, amelynek témája a ragyogás lesz. A tárlat az iparművészeti alkotásokban megcsillanó fényt kívánja megjeleníteni, azt a pillanatot, amikor meglátjuk a szépet az életünkben, legyen az egy apró mozzanat, vagy egy spirituális élmény. Az alkotóművész mindig az élet minőségén kíván javítani munkája során.  A megcsillanó fények, a Nap ragyogása, az emberi élet mindennapjait bearanyozó határtalan szeretet min-mind egy-egy ragyogó pillanat.  Ennek az eszmei mondanivalónak a képekbe öntésére kiváló művészek vállalkoztak. A kiállítást D. Udvary Ildikó művészettörténész, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója nyitja majd meg, köszöntőt  Aknay János Kossuth-díjas festőművész mond.

Időpont: 2023. január 25. (szerda), 18 óra
Helyszín: MANK Galéria, Szentendre, Bogdányi u. 51.

Babylon

A film a korai Hollywood dekadens romlott világába kalauzol. A mese pedig a túlzott ambíciókról és a kiélezett helyzetekről szól több szereplő felemelkedését és bukását követve végig Diego Calva, Margot Robbie, és Brad Pitt főszereplésével.

Időpont: 2023. január 25. 19.15, január 26. 17.15, január 28. 15.00

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

 

Az Ábrányi-program értékelése

A Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) és a vele választási szövetséget kötő politikai szervezetek által kidolgozott, Ábrányi Emilről elnevezett városvédő, városszépítő és városfejlesztő program értékelése lesz a témája a pénteki beszélgetésnek, amelyet Hajdú Péter, újságíró moderál  majd a városvezetőkkel.  Mindennek az adja az apropóját, hogy elkészült a 2019. novemberi választások óta eltelt időszak mérlege, amelynek összefoglalójáról itt olvashatnak. A kérdés az, hogy hol tartunk, és hogyan tovább?

Időpont: 2023. január 27. 19.00

Helyszín: HBPMK Szentendre, Pátriárka u. 7.

 

Barcsay-díj átadó ünnepség

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány kuratóriuma díjátadó ünnepséget és kiállítást szervezett a 2022-es év Barcsay díjazottjainak. A kiállítást Vitályos Eszter képviselő nyitja majd meg, a szakmai értékelést Feledy Balázs művészeti író tartja. A kiállító művészek Krizbai Gergely (Krizbo) képzőművész, M.Kiss Márti festőművész, és Szabó Franciska festőművész lesznek. A kiállítás nyilvatartási időben március 3-ig lesz látogatható.

Időpont: 2023. január 26., csütörtök, 17:00

Helyszín: ÚjMűhely Galéria, Szentendre, Fő tér 20.

 

Görög táncház

A Szentendrei Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében görög táncház lesz az Akropolis Compania zenekarral. A belépés ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Időpont: 2023. január 28. 18.00

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

 

Szentendre Elektronik

Havonta egyszer hajnalig tart majd a party az egykoria Dunarnia szellemében. A bulin felvonulnak majd a hazai elektronikus zene nagyjai, és lehetőséget biztosítanak a helyi djknek is, így az esten részt vesz majd Bernáthy Zsiga live act, Tsering, és Galamb.

Időpont: 2023. január 28. 21:00

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Kiemelt kép: pixabay.com

További cikkeink a témában