Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló február 20-tól 26-ig

Rengeteg színes és vidám program lesz a héten, amit nem szabad kihagyni, hiszen még tart a farsang. Mégis fontos megemlékezni arról, hogy épp egy éve tart az orosz-ukrán háború, amit az oroszok villámháborúnak képzeltek. Gondolkodjunk közösen róla!

 

Egy év háború

Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese lesznek a résztvevői annak a beszélgetőestnek, amelynek témája az orosz-ukrán háború. Olyan kérdéseket járnak majd körbe, hogy mi motiválja Putyint, bemerevedtek-e a frontok, várható-e fordulat, milyen hatással lesz a háború a mi régiónkra. Az eseményen való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! Az alábbi linken tudnak regisztrálni az eseményre.

Helyszín:  Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. február 21.18:00-kor

 

Alkotónap gyerekeknek és felnőtteknek

Újra beindul az élet a szentendrei GYIK Műhelyben. Az idei első műhelynap témája az absztrakt expresszionizmus, és az akciófestés lesz. Február utolsó vasárnapján a vidám farsangi alkotónapra Tettamanti Ádám és Menyhért Juci várja az alkotni vágyó gyerekeket, és az örök gyerekeket. A részvétel regisztrációhoz kötött:  gyikmuhely.ferenczy@gmail.com

Időpont: 2023. február 26. (vasárnap), 15:00-17:00
Helyszín: Ámos Imre-Anna Margit Emlékmúzeum emelete (Bogdányi út 10.)

 

Szexpedíció

A női lapok tanúsága szerint rengeteg hosszabb ideje együtt élő pár és házaspár küzd azzal, hogy megszűnik közöttük a szex. De annyira kínosnak érzik ezt a témát, hogy még egymással se beszélnek róla, nemhogy tegyenek is valamit a helyzet megváltoztatásáért. Hacsak egyikük nem veszi a bátorságot és kapcsolatmentő szexterápiára hívja párját egy szállodai szobába. A színművet Sexy Laundry címen először Kanadában az 2003/2004-es szezonban mutatták be, most viszont itthon is ötleteket kaphatnak a kérdés megoldására Hegyi Barbara és Seres Zoltán színművészek ihletésére.

Helyszín: Hamvas Béla Pesti Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriárka utca 7.

Időpont: 2023. február 22. 19:00

 

Citeralter Klub

 A klubest vendége ezúttal Barna Anikó népzenész, a Zeneakadémia hallgatója lesz, aki

„Különböző népek zenéje citerán” címmel kíséri a látogatókat világkörüli útra. Közben a telet is elkergeti rituális dalai segítségével. A részvétel ingyenes!

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: február 23. 19:30 – 21:30

 

Gryllus Vilmos: Maszkabál koncert

Egy vidám farsangi jelmezbál figurái mutatkoznak be és elevenednek meg Gryllus Vilmos dalaiban, olyanok, amelyeket a gyerekek is jól elő tudnak adni. Ehhez a kottásfüzetben jelmezterveket is találnak, Döbrentey Ildikó munkáit. Néhány dal szövegét is ő írta. Tervei alapján 20 dalra rajzfilm is készült, a filmek két részletben, Maszkabál 1 és Maszkabál 2 címmel jelentek meg, könyv formában, dvd melléklettel.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. február 26. 10:00 – 12:00

 

Premierfilm: Tár

A klasszikus zene nemzetközi világában játszódó TÁR középpontjában Lydia Tár áll, az ikonikus zenész, akit széles körben a legnagyobb élő zeneszerzőnek és karmesternek tekintenek, és aki a világon az első női vezető karmestere egy német zenekarnak. Az író-rendező-producer Todd Field (Apró titkok, A hálószobában) izgalmas új filmje a hatalom változó természetét, hatását és maradandóságát vizsgálja modern világunkban. A filmet a Lélekmozi tematikus filmsorozat filmklub részeként vetítik! Utána beszélgetésen vehetnek részt, amelyet Tanner Gábor filmesztéta vezet.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. február 21. 18.00

 

Anyósülés – Kovács András Péter önálló estje

Az anyósülésbe huppanni a villamosról azt jelenti: luxus, kényelem, egyéni törődés, tempó. Az anyósülésbe huppanni a volán mögül azt jelenti: kontrollvesztés, bizonytalanság, lefokozás, kudarc. Márpedig 2020-21 olyan időszak volt, mikor elég keveset volt nálunk a volán. Ezen az előadáson Kovács András Péter elmeséli, milyen volt másfél évig az anyósülésen utazni.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme, Szentendre, Pátriárka utca 7.

Időpont: 2023. február 21. 18:00 és 20:30 

 

További cikkeink a témában