Ugrás a tartalomhoz

Programajánló augusztus 25-29-ig

Rengeteg élmény, program, különleges esemény vár ránk ezen a hétvégén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon. Csak végig kell sétálnunk a fő utcán vagy a patak-partján, és máris bekerülünk egy színes nyüzsgő, értékekkel teli forgatagba.

Caramel Szentendrén

Molnár Ferenc Caramel augusztus utolsó hétvégéjén érkezik a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválra, hogy elkápráztassa a szentendrei közönséget! Caramel 2005-ben került be a zenei köztudatba, azóta a hazai zenei élet kiemelkedő szereplője lett. Eddig hét nagylemeze jelent meg és öt teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Háromszor tüntették ki Fonogram-díjjal, 2018-ben pedig elsőként kapta meg az újonnan alapított Máté Péter-díjat a könnyűzene területén végzett kiemelkedő munkásságáért. Caramel népszerűsége, csodálatos hangja mellett, épp a közelségben, a személyes és végtelenül őszinte kisugárzásban is rejlik. A hatalmas rajongótáborral rendelkező énekes különleges tehetségű zeneszerző, aki saját maga írja dalszövegeit is.

Helyszín: Duna korzó nagyszínpad

Időpont: 2023. augusztus 26. 21.30

Városháza a pincétől a padlásig

A város egyik legjellegzetesebb épülete a Szentendrei Városháza, amely 1730 óta áll a belváros központjában. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő program keretében most ismét bejárhatjuk belülről is az épületet – egészen a pincétől a padlásig! A séta közben természetesen számos érdekes információt megtudhatunk majd az elmúlt évszázadok itt megtörtént eseményeiről és bejuthatunk titkos helyekre is… Sétavezető: Komáromi Borbála. Részvételi díj: 2000 Ft, melyet a Tourinform Irodában (2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 22.) lehetséges befizetni. Érdeklődés ill. helyfoglalás: +3626/317-965, +3626/317-966 vagy a tdm@szentendre.hu e-mail címen lehetséges.

Helyszín: Szentendre, Városház tér 3.

Időpont: 2023. 08. 25. 17:00 és 18:30

Művészeti séta – a festők nyomában

Ezen a különleges sétán bejárhatják azokat a helyszíneket, ahonnan 1926-tól kezdve a szentendrei művésztelep alapítótagjai a legszebb városképeket festették. A sétával egybekötött művészettörténeti előadás során megismerhetik a művésztelep megalapításának történetét és az 1920-as években a városvezetés megbízására készült műalkotásokat. Sétavezető: Bodonyi Emőke művészettörténész Sétajegy: 1000 Ft

Helyszín: Szentendre: Kmetty Múzeum, Fő tér 21.

Időpont: 2023. 08. 25. 18:00 – 2023. 08. 25. 19:00

Tudósok koncert

A Tudósok a magyar underground és progresszív zene egyik legpatinásabb, folyamatosan megújuló vezető képviselője, amely a jazz, a punk, a drum’n’bass, az avantgárd, a performance és a költészet legkülönbözőbb elemeiből merítve hoz létre egy különösen egyéni, jellegzetesen kelet-európai hangzást. A nyolcvanas évek derekán Újvidéken alakult formáció fennállása során több száz koncertet adott régiónk mellett New York-tól Londonon, Párizson, Berlinen át Moszkváig és Szicíliáig kortárs zenei fesztiváltól avantgárd jazzklubon át civil tüntetésekig és kiállítás-megnyitókig. Lemezeiket Magyarországon, Angliában, Oroszországban és Szlovéniában adták ki. Fellép még a Magic Mosquitoz, Dr Tinnitus is.

Helyszín: Szentendre, Barlang, Duna korzó

Időpont: 2023. augusztus 25.

20:00 Magic Mosquitoz
21:30 Tudósok
23:00 Dr Tinnitus

Patak-parti kiállítás

Rengeteg festő és grafikus él ma is Szentendrén, akikkel csak ritkán találkozhatunk. Ezen a különleges szentendrei szabadtéri tárlaton, a Bükkös-patak (Apor-híd és Kanonok utcai híd között) partján sétálgatva most mégis megismerkedhetünk velük és a munkáikkal. Idén először az Erdész Galéria és a Vinczemill Galéria is részt vesz a kiállításon. Győri János és Sofia Giovantsi zenéje segíti a jó hangulatot.
Itt nem gond, ha kisgyerekkel és kutyával jössz.

Helyszín: Szentendre, Bükkös-patak belvárosi része

  1. 08. 27. 09:00 – 2023. 08. 27. 17:00

FMC A gyűjtemény című kiállítása tárlatvezetéssel

A Ferenczy Múzeumi Centrum 2023 tavaszán hiánypótló gyűjteményes kiállítást nyitott. Szentendre, mint a modern magyar művészet egyik megkerülhetetlen központja, évtizedeken keresztül formálta a művészeti áramlatokat, párbeszédet folytatva a hazai és a nemzetközi közeggel. A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum képzőművészeti gyűjteményének fő gyűjtési területe a 20-21. századi, illetve a mindenkori kortárs magyar képző- és iparművészet, mely kategóriájában az egyik legnagyobb, legrangosabb műtárgyegyüttes Magyarországon.

Helyszín: Szentendre, FMC, Kossuth Lajos utca 5.

Időpont: 2023. augusztus 27. 17:00 és 2023. augusztus. 27. 18:00

Szövegek Szárnyán

Kreatív önismereti foglalkozás irodalomterápiával. Az önismereti foglalkozásra várunk mindenkit, aki szeret olvasni, és nyitott arra, hogy szépirodalmi művek, kreatív írás-gyakorlatok és asszociációs kártyák segítségével körüljárja saját életének egy-egy nagy kérdését, és szavakba öntse a gyakran nehezen megfogalmazható érzéseit. A foglalkozást vezeti: Lencsés Anita pszichológus, irodalomterapeuta. A program ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni emailben a lencses.anita@ttk.bme.hu címen lehet.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, 2000 Szentendre, Pátriárka utca 7.

Időpont: 2023. augusztus 26. szombat 10:00

 

További cikkeink a témában