Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Sanctum#6 -összművészeti szalonest című eseményhez

Sanctum#6 -összművészeti szalonest

Időpont: 2023. 10. 14. 18:00 - 2023. 10. 14. 19:30

Helyszín: ÚjMűhely Galéria és Kávézó

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Sanctum#6 -összművészeti szalonest Juhász Annával
Juhász Anna irodalmár vendégei ezúttal:
> Bánföldi Zoltán festőművész,
> Márton László író, műfordító
> és Fekete Jenő zenész.
Az immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő beszélgetőest során ezúton is a művészet olyan megrendítő pillanatait keressük a meghívott vendégeinkkel, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.
Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
𝗮𝗹𝗸𝗼𝘁𝗼𝗺𝘂𝘃𝗲𝘀𝘇𝗲𝘁@𝗽𝗲𝘁𝗼𝗳𝗶𝘂𝗴𝘆𝗻𝗼𝗸𝘀𝗲𝗴.𝗵𝘂
———————————————-
2023. OKTÓBER 14., SZOMBAT 18:00
———————————————-
VENDÉGEINKRŐL:
☝ BÁNFÖLDI ZOLTÁN festőművész a Magyar Papírművészeti Társaság és a „C” csoport alapító tagja. Művészetében központi jelentőségű a hagyomány felhasználásának és újraértelmezésének igénye, a klasszikus téma iránti érdeklődés. Szerteágazó alkotói tevékenysége keretében foglalkozik kísérleti fotográfiával, videóval, mozaikkal és performansszal is. Mindemellett egyetemi docens, jelenleg az Óbudai Egyetem Építész karán látványtervezést is tanít.
☝ MÁRTON LÁSZLÓ író, drámaíró, műfordító, esszéista, tanár. Budapesten született és nevelkedett. A József Attila- és Mészöly Miklós-díj elnyerése után 1994-ben lett a Magyar Köztársaság Babérkoszorús írója. Az ezt követő években megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a Márai Sándor díjat és 2021-ben az Artisjus Irodalmi Nagydíját is, utóbbit a Nibelung-ének fordításáért és írói életművéért.
☝ FEKETE JENŐ énekes, gitáros előadó, a hazai zenei élet meghatározó alakja. A ‘80-as évektől kezdve napjainkig aktív szerepet tölt be a blues és a rock and roll népszerűsítésében . A saját hitvallása szerint ez a két zenei stílus az egyik legőszintébb, legtisztább, sallangmentes zenei forma – egyfajta egyetemes folklór és nyelv.