Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT – Dögkeselyű című eseményhez

PAPARAZZI VETÍTÉSSOROZAT – Dögkeselyű

Időpont: 2023. 03. 29. 18:00 - 2023. 03. 29. 21:00

Helyszín: P’Art Mozi

Esemény linkje

Mentés a naptárba

A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében márciusban a Dögkeselyű c. magyar krimit vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.
🎫Jegyvásárlás
https://partmozi.hu/eloadas/144951

A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé,
vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.

DÖGKESELYŰ – digitálisan felújítva
magyar krimi, 109 perc, 1982 (16)
Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A „győzelemnek” azonban ára van.
🎥Előzetes: https://youtu.be/lJHcFhoARIE