Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a MÚZEUM KORZÓ | Festői Szentendre családi séta 2.0 című eseményhez

MÚZEUM KORZÓ | Festői Szentendre családi séta 2.0

Időpont: 2023. 01. 21. 11:00 - 2023. 01. 21. 12:30

Helyszín: Ferenczy Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba
Fotózz Szentendrét!
Tarts lépést velünk 2023-ban is és válaszd Szentendrét, ahol kurátoraink és régészeink vezetésével megmutatjuk a várost művészeti, helytörténeti és régészeti szemmel! Mindeközben bebarangoljuk Szentendre macskaköves utcáit, sikátorait, a Szamár –hegyet, Duna partot. 6 tematikus programunk hív kalandozásra a belvárosba, Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ilosvai Varga István, Modok Mária, Czóbel Béla és a római kori kincsek nyomában. A sétákon mindössze 1000 Ft-ért lehet részt venni, indulás a Ferenczy Múzeumból. (Kossuth L. u. 5.).
Szentendre zegzugos utcái, izgalmas terei régóta kedvelt témája a festőknek. Családi sétánkon a belvárost és környékét fedezzük fel festmények segítségével. Képről képre, utcákról terekre, patakpartról folyópartra vándorolunk, és megfigyeljük, hol állhatott a festő, miközben Szentendre egyik jellegzetes helyszínét megörökítette. Kameránk segítségével fotókon újraalkotjuk a ma is látható városképi részleteket, hogy aztán a legfrissebb szentendrei képekből elkészítsük Festői Szentendre albumunk.
A sétát vezeti: György Gabriella múzeumpedagógus és Sütő Tünde múzeumpedagógus
A program időtartama: 90 perc
Indulás-érkezés: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.)
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu
A séta díja: 1000 Ft, jegyek a Ferenczy Múzeumban (a séta kezdése előtt félórával) és online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Kép:
Modok Mária: Kígyó utca Szentendrén, 1932, olaj, vászon
Kigyó utca (Fotó: FMC Deim Balázs, 2022.)