Ugrás a tartalomhoz
Kiemelt kép a Művészeti séta Vajda Lajos nyomában című eseményhez

Művészeti séta Vajda Lajos nyomában

Időpont: 2023. 04. 15. 14:00 - 2023. 04. 15. 15:00

Helyszín: Ferenczy Múzeum

Esemény linkje

Mentés a naptárba

MÚZEUM KORZÓ | Művészet- és helytörténeti séta Vajda Lajos nyomában, Szentendre belvárosában

Tarts lépést velünk tavasszal is és válaszd Szentendrét, ahol kurátoraink és régészeink vezetésével megmutatjuk a várost művészeti, helytörténeti és régészeti szemmel! Mindeközben bebarangoljuk Szentendre macskaköves utcáit, sikátorait, a Szamár –hegyet, Duna partot. 6 tematikus programunk hív kalandozásra a belvárosba, Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ilosvai Varga István, Modok Mária, Czóbel Béla és a római kori kincsek nyomában. A sétákon mindössze 1000 Ft-ért lehet részt venni, indulás a Ferenczy Múzeumból. (Kossuth L. u. 5.).
Vajda Lajos (1908–1941), a 20. századi magyar avantgárd/modern művészet kiemelkedő alkotójának élete és művészete elválaszthatatlan Szentendrétől. A séta során közösen fedezzük fel a város jellegzetes motívumait, építészeti és természeti örökségét, rejtett kincseit és „nagy látványait”, amelyek megtermékenyítően hatottak Vajda és kortársai művészetére. A Szamárhegy stanglis kútjai, a romantikus hangulatú szerb temető ódon sírkövei, Szentendre többszáz éves polgárházai, a Templomdomb akácfa matuzsálemei mind a város múltjának tanúi, Vajda műveinek ősforrásai és a régmúlt beszédes emlékei. Fedezzük fel őket közösen!
A sétát vezeti: Szabó Noémi művészettörténész
A séta időtartama: 90-120 perc
Indulás: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.).
Érkezés: Szentendre, Kmetty tér
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

A séta díja: 1000 Ft, jegyek a Ferenczy Múzeumban (a séta kezdése előtt félórával) és online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.