Ugrás a tartalomhoz

Príma jelölt: a Vujicsics Együttes!

A 2018-as Prima Primissima magyar népművészet, közművelődés kategória díjáért verseng a Vujicsics Együttes! A közönségdíj SMS-szavazással dől el. Szavazni december 5-én éjfélig lehet a +36 70 707 7000-es telefonszámra küldött SMS kóddal. A Vujicsics Együttes sms-kódja: 27.

Idén már tizenhatodik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat, amelyre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak. A nívós díj jelöltjeire idén is szavazhat a közönség. A közönségdíj összege 15 millió Ft, és a szerencsés nyertes egy Mercedes-Benz A-osztály személygépkocsival gazdagodhat, amelyet a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Pappas Auto Magyarország Kft. jóvoltából sorsolnak ki december 6-án a szavazók között.

Az idei jelöltek kategóriánként: http://www.primaprimissima.hu/jeloltek/ 
Az SMS szavazatokat az alábbi telefonszámra várják december 5. 24.00-ig: +36 70 707 7000 a jelöltek SMS kódjának beütésével. Vujicsics Együttes sms-kód: 27.

A délszláv népzenét játszó, 45 éve alakult Vujicsics Együttes a magyarországi táncházmozgalom meghatározó szakmai műhelye. Példaértékű munkásságukkal teljesítik ki a Kárpát-medence népeinek egymást gazdagító népművészetét, s e közös kincs hazai és határainkon túli felmutatását. A zenekar tagjai aktívak az ismeretterjesztés, a népzenekutatás és a zenepedagógia terén is, közülük négyen a Zeneakadémia tanárai. 2014-ben a Kárpát-medencei délszláv népzenei tradíciót közkinccsé formáló, egyedi hangzásvilágot kiérlelő művészi pályafutásuk, a zenei örökség áthagyományozása érdekében végzett tevékenységük elismeréseként vehették át a Kossuth-díjat.

A Vujicsics Együttes tagjai:
BORBÉLY MIHÁLY – szaxofon, klarinét, tárogató, furulya, okarina, dvojnice, brácstambura
BRCZÁN MIROSZLÁV – csellótambura, brácstambura, ének
EREDICS ÁRON – primtambura, basszprímtambura,csellótambura, tarabuka, tapan, ének
EREDICS GÁBOR – basszprímtambura, harmonika, ének
EREDICS KÁLMÁN – bőgő, tarabuka
SZENDRŐDI FERENC – prímtambura, brácstambura, szamica
VIZELI BALÁZS – hegedű

További részletek a www.primaprimissima.hu weboldalon és a Prima Primissima Facebook oldalán

 

További cikkeink a témában