Ugrás a tartalomhoz

Otthon is lehet mozogni!

Előző cikkünkben számos ingyenes tornát gyűjtöttünk össze, ezek azonban angol nyelvűek voltak. Bár azok számára is jól érthetőek, akik nem beszélik az angol nyelvet, sokan inkább magyarul szeretnek tornázni. Ezért megnéztük, milyen a hazai felhozatal, mennyire lehet ingyenes vagy legalább ideig-óráig ingyenes edzéseket találni a hazai merítésből. 

Fitvideó

Az ingyenes edzések mellett talán a legolcsóbb fizetős verziót kínálja a Fitvideó, amely egy évre 8990 forintba kerül. Ezért az összegért naponta 3 videót lehet megtekinteni. Boxtól a jógáig, pilatestől a táncig számos edzésfajta kipróbálható. A videók 30-60 percesek, és felár ellenében speciális edzéstervet is kínálnak a készítők. Lehet egy adott edzőt követni, vagy váltogatni hangulattól függően az edzéstípusokat.

ELTE – nem csak diákoknak

A BEAC (Budapesti Egyetemi Atlétikai Club) gyorsan reagált a kialakult helyzetre, és minden nap online edzéseket közvetítenek a Facebook-on, amiket persze vissza lehet nézni.  Még órarendet is készítettek, ami segíthet kicsit kereteket adni ebben a szétcsúszó időszakban. Aerobik jellegű edzéseket itt találhatsz, jóga órákat pedig a másik oldalukon. 

A Crossfit szerelmeseinek

Kovács Attila edző komolyan veszi a karantént, viszont a mozgást sem hanyagolja el. Így otthonról közvetíti az edzéseit, amelyek mindegyike visszanézhető. A 20 éve edzőként dolgozó, egykori versenyaerobikos, többszöri magyar és Nemzetközi Bajnok és Európa Bajnok évek óta cross edzéssel tartja karban magát és vendégeit, normális esetben egy edzőteremben, most viszont az online térben. Ha olyan edzésre vágysz, amely keményen megdolgoztat, akkor érdemes kipróbálnod Kovács edzéseit, amibe feleségét és kisfiát is bevonja.

Onlineedzes.hu – ha Tenerifére vágysz

Egy házaspár Tenerifén ragadt a karanténban, de naponta sportolnak hivatásszerűen, így online közvetítik a tornaórájukat. „Nem kell profi, több 10 kilós súlyzós edzésekre gondolni, ezek saját testsúlyos edzések lesznek, és kezdők is nyugodtan csatlakozhatnak. Természetesen, ha lesz igény, később tudjuk ezeket alakítani, edzettségi szinteknek megfelelően. Viszont egyelőre az a cél, hogy kicsit megmozgassunk mindenkit, egy fél órára elfelejthessük a körülöttünk lévő eseményeket, és egy jót mozogjunk!” – írták beharangozójukban. Vonzó lehetőségnek tűnik edzeni, és közben a tenger morajlását is hallgatni.

Gyerünk anyukám – nem csak anyáknak!

Kádár-Papp Nóra oldala igazi sikersztori, a gyerünk anyukám sok-sok ismerősöm egyik kedvenc mozgásoldala. A háromgyerekes anya nem tudott elszabadulni mozogni, így életre hívta online edzős oldalát. Kismamáknak, és már nem olyan kicsi gyerekkel rendelkezőknek egyaránt ajánlott az oldal, ráadásul  május 3-áig teljesen ingyenesen lehet igénybe venni a heti 4+1 uniszex órát. Kettő ebből alacsonyabb intenzitású, kettő pörgősebb, egy pedig a kisebb gyerekeknek jár. Regisztrációt követően már indulhat is a mozgás.

(zzs)

Címlapkép: pexels.com

 

 

További cikkeink a témában