Ugrás a tartalomhoz

„Összefogással és sok-sok szeretettel”

December elsején rendezték meg a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány működtetésében lévő Nap utcai családi bölcsőde ünnepélyes átadóját, mely igazából szimbolikus volt, mivel az intézmény szinte a felújítás teljes időszaka alatt fogadta a gyerekeket. Ahogy az átadáson elhangzott, „összefogással és sok-sok szeretettel” sikerült megújítani a bölcsődét, ahol jelenleg három nevelő foglalkozik 14, másfél és három év közötti kisgyermekkel.

A gyermekvédő alapítvány az elmúlt években több pályázati programot valósított meg sikerrel a kisgyermekek napközbeni felügyeletének megszervezése érdekében, és kiemelkedő szerepet játszik az osztrák mintájú családi napközik elterjesztésében és a képzések kidolgozásában. A Nap utcai házat a fővárosban eladott irodák árából vásárolták meg két évvel ezelőtt. A ’60-as években épült ház azonban felújításra, korszerűsítésre szorult, ezért pályázatot nyújtottak be az Emberi Erőforrások Minisztériumához, melyet meg is nyertek. A VEKOP pályázaton elnyert közel 15 millió forintból lehetőség nyílt az épület bővítésére, energetikai korszerűsítésére, a játszókert felújítására, illetve az akadálymentesítésre.

Az átadó ünnepségen a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntőt. Dr. Beneda Attila röviden kitért a kormányzatnak a bölcsődei és óvodai férőhelyek létrehozása és a meglévők bővítése érdekében tett törekvéseire, az idén bevezetett feladatalapú finanszírozásra. Mint mondta, a bölcsődébe belépve az első pillanatban érezhető a családias légkör, ami méltó környezetet jelent a gyerekek számára, mert a szeretetteljes nevelés-gondozás mellett a gyerekek fejlődésének szempontjából fontos az épített környezet is. Mindezek együtt képesek ellensúlyozni a mai életünkre jellemző virtuális világot, az internet túlsúlyát. Mint négy gyerek édesapja és mint egyszeres nagypapa megköszönte az alapítvány áldozatos munkáját, és további sikert kívánt az intézmény munkatársainak.

További cikkeink a témában