Ugrás a tartalomhoz

Országos Könyvtári Napok 2018

Országos Könyvtári Napok 2018 a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. Október 2. kedd 10:00 Suttogó | Október 3. szerda 18:00 Léder László: Apa Akadémia | Október 4. csütörtök 17:00 Csóka Judit: Mesék a gyógyításban | Október 5. péntek 18:00 Zsíros kenyér extrákkal: Zsuffa Tünde író-olvasó találkozó | Október 6. szombat 11:00 Szegedi Katalin a Gyermekkönyvtárban

 

Október 2. kedd 10:00 Suttogó

Zenés baba-mama foglalkozás Balázs Mariettával a Gyermekkönyvtárban.

 

Október 3. szerda 18:00 Léder László: Apa Akadémia – Csendes apaforradalom. Hogyan csempésszük vissza az apákat a magyar családokba?

Léder László Pro Familiis díjas pszichológus, az Apa Akadémia alapítója tart beszélgetős előadást arról, hogy: Hol vannak a férfiak? Miért fejezi be világszerte évről évre kevesebb férfi az oktatást? Miért tolódott ki a családalapítás? Van-e apai ösztön? Mit vár ma egy nő a férfitől és mit gondolnak erről a férfiak? Hová tűntek az apák és a férfiak a családokból és a nevelésből? Van-e összefüggés az erőszakosság, a válások és az apák hiánya között? És egyáltalán, mit tehetünk, az apátlan társadalom megjavításáért? Az előadáson szó lesz a legmodernebb biológiai és pszichológiai kutatások időnként megdöbbentő eredményeiről, illetve a mama hotel és a papa bank megelőzéséről.

 

Október 4. csütörtök 17:00 Csóka Judit: Mesék a gyógyításban

A meseterápia ősrégi, de egyben új terápiás módszer is. Régi, mert amikor még a pszichológusokat hírből sem ismerték az emberek, a falu mesemondói voltak azok, akik a meséikkel nem csak szórakoztatták, hanem vigasztalták, bátorították, és tanácsokkal látták el a mesehallgatókat. Új, mert mostanában a rengeteg hasznos, és jól működő pszichoterápiás módszer mellett, felfedeztük a mesék gyógyító, lélekfrissítő erejét. A meseterápia egyszerű, szelíd terápiás módszer. A minden emberben meglévő bölcsességre épít, saját erőforrásokat mozgósít, a gyógyulás, a boldogabb élet elérése érdekében.

 

Október 5. péntek 18:00 Zsíros kenyér extrákkal: Zsuffa Tünde író-olvasó találkozó

 Zsuffa Tünde maga is regényes életű szerző. Apácából lett regényírónő, aki ma már világi életet él, számos megpróbáltatás után. Egy fejér megyei kisvárosban, Pusztaszabolcson nőtt fel, középiskolai tanulmányait is ott végezte. Egyetemre Budapesten és Bécsben járt. Teológiát, történelmet és német irodalmat hallgatott. Jelenleg az osztrák fővárosban él fiával. A Paprika rummal (2012), az Angyal a földi pokolban (2015) és a Híd közepén (2016) című történelmi regények szerzője. Ingeborg című kémregénye 2017 őszén jelent meg.

 

Október 6. szombat 11:00 Szegedi Katalin a Gyermekkönyvtárban

 Szegedi Katalin illusztrátor sokunk kedvence – és nem csak a gyerekeké. Varázslatos hangulatú, egyedi rajzai számtalan mesekönyvben fellelhetők, báboktól a tarot-kártyáig sok mindennel foglalkozott már. Ezen a szombaton a Gyermekkönyvtárba látogat, ahol gyönyörű képekkel, Ládaszínházzal és kézműves programmal várja a gyerekeket!

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.