Ugrás a tartalomhoz

Önvédelmi képzés az Altiszti Akadémián nőknek

Civil kezdeményezésre önvédelmi oktatást indít az Altiszti Akadémia nőknek. Miután a közelmúltban futás közben ért támadás egy sportolónőt, amatőr futók fordultak a Közbiztonsági Irodához egy szentendrei női önvédelmi képzés megszervezése érdekében. 

2018 októberében megtámadták futás közben Makai Viktória hétszeres magyar bajnok ultrafutónőt, mellyel kapcsolatban polgári megkeresés érkezett a város Közbiztonsági Irodájához. Szentendre városában számos futó klub működik, melyek tagjai gyakran egyedül élnek választott hobbijuknak. Fenti események sok hölgyet félelemmel töltöttek el, ezért az önkormányzathoz fordultak kérdésükkel, miszerint van-e lehetőség szervezett formában női önvédelmi oktatásban részt venni, mely segíthet egy ilyen helyzet felismerésében és megfelelő kezelésében.

A megkeresés alapján az önkormányzat Közbiztonsági Irodája felvette a kapcsolatot az Altiszti Akadémiával, ahol a közelharc és önvédelmi tanszéken vállalták a képzés megszervezését az érdeklődők számára.

A tanfolyam 10-12 alkalomból áll, heti 1 alkalommal, szerdánként 15.00 órai kezdettel tartják, időtartama alkalmanként 1 óra.

Első időpontja: 2019. január 09. szerda 15.00 óra

A résztvevők létszáma minimum 4, maximum 20 fő (a minimum létszám az előzetes jelentkezések alapján már megvan).

Helyszíne az Altiszti Akadémia közelharc oktató terme (Szentendre, Dózsa György út 12-14.).

A tanfolyam ingyenes.

Jelentkezni e-mailben a fekete.andras@szentendre.hu -ra küldött levéllel lehet.

A képzést az önkormányzat részéről az újonnan alakult Közbiztonsági Iroda koordinálja. A városi rend és biztonság érdekében, a képviselő-testület döntése alapján októberben a közterület-felügyelet és a közbiztonsági szakterület összevonták. 2018. november 1-jétól önálló szervezeti egységként működik a Közbiztonsági Iroda. Feladata a közterület-felügyelői és közbiztonsággal kapcsolatos feladatok ellátása mellett a 2019. március 1. napjával megalakuló Szentendrei Rendészeti Igazgatóság létrehozásának szakmai előkészítése.

További cikkeink a témában