Ugrás a tartalomhoz

Olaj a tűzre – Ambrus Attila és Hopka Károly kiállítása

Olaj a tűzre – Ambrus Attila és Hopka Károly közös kiállítása a V8 Szabadidőközpont konferenciatermében. Megnyitó: 2018. november 15. 18:00. Két különböző személyiség, alkotói stílus – mégis egy közös kiállítás keretében láthatják a látogatók műveiket, melynek címét az agyag kiégetéséhez használt tűz és az olajfestmények hordozó anyaga ihlette: Olaj a tűzre.

Ambrus Attila erdélyi születésű keramikus, író. Sajátos múltja tette ismertté és a véletlenek folytán ismerkedett meg a kerámiázással. A kerámia az ősi elemek összjátékából áll össze, a földből, a vízből és a tűzből. Maga az alkotás 1% ihlet és 99% transzpiráció, azaz izzadás! Formavilágát a letisztultság és fémes színek jellemzik, mindazonáltal készít hétköznapi felhasználásra szánt kerámiákat is.
Hitvallása egyszerű: „Bármit csinálsz, azt csináld jól!”

Hopka Károly szentendrei születésű képzőművész. Szülőhelye és a természet nagy mértékben meghatározza egyedi stílusát, szemléletét. „Egyedisége a vonalak rendezését kitöltő színezéséből és árnyékolásából, ezek közé rejtett ornamentikájából születik újra és újjá. A látvány élménye és az ihlet vezeti szemét és kezét, művészi egyéniségének ez a legfontosabb meghatározója. (…) Merész alkotó, a sötétben is látók bátorságával megy neki témáinak, és rugalmasságával aktualizálja azokat.” [Dr. Szakács Lajos, művészettörténet tanár]

Két különböző személyiség, alkotói stílus – mégis egy közös kiállítás keretében láthatják a látogatók műveiket, melynek címét az agyag kiégetéséhez használt tűz és az olajfestmények hordozó anyaga ihlette: Olaj a tűzre.

Hivatalos megnyitó: 2018. november 15. 18:00
Természetesen a két művész jelenlétével. A kiállítást megnyitja R. Kárpáti Péter színművész. Vendég lesz Juszt László újságíró. A megnyitó alatt zenél a balDog zenekar, Vicián László és Vértes Zsolt. Borkóstolóra is lehetőség lesz a Kőhegybor jóvoltából.

A kiállítás megtekintése díjmentes.

A kiállítás megtekinthető:
november 15. 18:00-21:00 (csütörtök)
november 16. 12:00-21:00 (péntek)
november 17. 09:00-13:00 (szombat)

Helyszín: Szentendre V8 Szabadidőközpont konferenciaterme
2000 Szentendre, Kálvária út 16/c

További cikkeink a témában