Ugrás a tartalomhoz

Nyáron is vár a Pilisi Parkerdő!

A Pilisi Parkerdő idén nyáron is izgalmas és változatos programokkal várja a magyar erdők és a természet szerelmeseit. A nyári táboroktól kezdve, a kulturális eseményeken át, a túrázási lehetőségekig számtalan kaland várja az érdeklődőket. A Pilisbe érdemes nem csak egy napra, és nem csak kirándulást tervezni! 

Nyári táborok a Budakeszi Vadasparkban

Az idei nyáron is egy hetes turnusokban várják az állat és természetszerető gyerekeket a Budakeszi Vadaspark napközis táboraiba. Az egy hét alatt a gyerekek izgalmas programokon vesznek részt: megismerkednek az erdő élővilágával, Európában és hazánkban őshonos állatokkal találkoznak, tanulnak a természetvédelemről és fajmegőrzésről, valamint a kalandparkban teszik próbára bátorságukat. A Vadaspark állatgondozói és zoopedagógusai által vezetett táborokba júniustól-augusztusig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés a Budakeszi Vadaspark oldalán.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Július 12-14. között megelevenedik a középkor Visegrádon! A Visegrádi Palotajátékok a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket, amely rendezvényen látványos lovagi tornák, középkori zenés-táncos előadások és kézműves vásár várja a látogatókat. Július 12-én és 13-án a Pilisi Parkerdő kollégái növényfelismerő játékkal, az örökerdő gazdálkodást bemutató interaktív terepasztallal, kvízekkel és meglepetésekkel készül.

A Hirsch-oromról lenyűgöző a kilátás.

Gyönyörű kilátás

A Hoffmann Vadászháznál járva érdemes meglátogatni a Hirsch István főerdőtanácsosról elnevezett, Hirsch-ormot, ahol lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé, a Kis-Disznó-hegytől egészen a Börzsöny csúcsaiig csodálhatjuk a tájat. Az oromról gyönyörű panoráma nyílik Pilismarótra és a környező hegyekre is. A legkönnyebben Pilismarótról vagy Pilisszentlélekről, a piros sáv jelzésű turistaúton közelíthetjük meg.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.