Ugrás a tartalomhoz

Nyári szünet után megújulva nyílik meg a város uszodája

A V8 Uszoda és Szabadidőközpontban nagy munkák zajlottak idén nyáron. Megújult a wellness-részleg és augusztus 12-28. között az éves nagy karbantartásra is sor került a V8 Uszodában. Wildner Márton igazgatót kérdeztük a felújításokról.

Hogyan újult meg a wellness részleg? Milyen munkák zajlottak itt?
Augusztus 29-én nyitja meg kapuit a felújított V8 Wellness. Egyre többen tudják, tapasztalják már hogy a V8-ban egy komplex wellness-centrum várja szentendreieket: szaunacentrum többfajta szaunával, gőzkabin, sóbarlang, jégbarlang, élményzuhany, merülőmedence, pezsgőmedence, élménymedence és masszázs szobák, szakképzett masszőrök.
Mint azt egy korábbi nyilatkozatban is hangsúlyoztam, egyik legfontosabb célom, hogy a város kiemelt sport- és szabadidős intézményének jó gazdájaként az Önkormányzattal karöltve lépésről lépésre javítsunk az uszoda és a szabadidőközpont infrastruktúráján, szolgáltatásainak színvonalán. A V8 Wellness részlegének felújítása egy nagy falat ebben az igyekezetünkben, hiszen 10 év után először lehetőség nyílt arra, hogy megújuljon a környék egyedülálló wellness-centruma.
A V8 Wellness felújítása során korszerűsítjük a wellness medence, a jakuzzi és a zuhanyzók szigetelését, és kicseréljük a wellness teljes padlóburkolatát. Megújul a medencék burkolata, a zuhanyfülkék szigetelése és burkolata, járólapfelület, az élményzuhanyzó, mosdók és a jégkamra burkolata, a pihenőrész és a merülőmedence is új burkolatot kap. Sőt, az uszodatérben található emeleti vendéglelátót is karbantartjuk.

Milyen újdonságok várják ősszel a V8-ban a látogatókat?
Hangsúlyosan bátorítjuk és népszerűsítjük idén a sportolást, a mindennapi mozgást és az egészséges életvitelt a medencékben és a medencén kívül is, például a fitness részlegen. Különösen nagy öröm számomra, hogy idén soha nem látott érdeklődés van a V8 iránt a egyesületek részéről, így ősztől minden eddiginél több gyermek fog vizes sportokra járni. Mindezt természetesen rendezett, átlátható és kiszámítható körülmények között. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az egyéni, felnőtt úszóvendégeink is kényelmesen sportolhassanak.
A sportolás és az egészséges életmódra való odafigyelés jegyében kerül sor októberben az Egészségnapra (az EFI-vel és a SZEI-vel közös rendezésben), novemberben pedig 10. alkalommal rendezzük meg a város amatőr úszóversenyét, a V8 KUPÁ-t. Ugyancsak az egészéges életmód jegyében nyílik meg a V8 üzletsorán az Életerő központ, mely csomagolásmentes bio-, vegán- és gluténmentes bolt lesz.

Lesznek-e kedvezmények az őszi nyitás kapcsán?
Augusztus 29-én reggel 6 órakor nyitjuk meg a V8 kapuit, a megújult wellness megnyitásának örömére augusztus 29-én a vendégek egy pohár pezsgő kíséretében féláron léphetnek be a wellness-be, a wellness bérleteket pedig 20%-os kedvezménnyel válthatják meg. Megéri, sőt, igazán most éri meg kipróbálni a wellness-részleget.

Az uszodai karbantartás milyen munkálatokkal járt?
A Wellness felújításával párhuzamosan zajlott a V8 éves karbantartása. Augusztus 12-én bő két hétre teljesen bezárt a V8 Uszoda, ekkor végeztük el azokat a sokszor nem látható gépészeti, technikai feladatokat, melyek egy kívülálló számára láthatatlanok, de szükségesek a V8 optimális működéséhez. Szemmel látható és érzékelhető lesz a vendégek számára az, hogy kifestettük a nagymedencét és a tanmedence vályúját, újraszilóztuk a medencék körüli kövezetet, kifestettük a konferenciatermeket, öltözőket, karbantartottuk a lelátókat, elvégeztük a szükséges kisebb-nagyobb javításokat és az általános nagytakarítást. A nagyobb falat az ilyen karbantartásoknál mindig az, ami láthatatlan a szemnek. Ilyen például a gépészeti takarítás, a kiegyenlítő tartályt kitakarítása és a légcsatorna tisztítása. A nyitásra a legnagyobb feladatokkal és a legtöbb apróbb munkával is elkészülünk, szeptember közepére minden kitűzött feladatot elvégzünk.
Augusztus 29-én nyitjuk meg a V8 kapuit újra, abban a reményben, hogy egy ragyogóan tiszta, higiénikus, tiszta vizű uszodával, szép, megújult wellness-szel fogadhatjuk régi és új vendégeinket – ígértem az előző beszélgetésünkkor, és ez így is lesz.

További cikkeink a témában