Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – június 10.

• Ebösszeírást végez Szentendrén és Pilisszentlászlón július 1. és augusztus 31. között az önkormányzat. Minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, és a nyomtatványokat a hivatalba eljuttatni: postai úton (2000 Szentendre, Városház tér 3.,) vagy személyesen (Ügyfélszolgálati Iroda, Duna korzó 25. „Fehér Ház”), vagy elektronikusan (ebosszeiras@ph.szentendre.hu). A nyomtatványok átvehetők a polgármesteri hivatal portáján (Városház tér 3.), az Ügyfélszolgálati Irodában (Duna korzó 25. „Fehér Ház”), a pilisszentlászlói polgármesteri hivatalban (Szabadság tér 1.), illetve letölthető a hivatal honlapjáról is: www.szentendre.hu. Felhívják az ebtulajdonosok figyelmét arra is, hogy négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, illetve az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkezett változást, a szaporulatot írásban bejelenteni az önkormányzathoz. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

• Térítésmentesen átépíti az Áprily tér és a Dunakanyar körút közötti (a benzinkút mögötti) járdát a Ferences Gimnázium parkolóját építő cég, a Pesti Építő Zrt. Az új parkoló előtti szakaszhoz hasonlóan a járda kiskockakő-burkolattal készül, nyomvonalát kisebb korrekcióval kialakítva. A kivitelezést augusztus végére ígérte a vállalkozó.

• Június 1-jével elindult a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030. Az elmúlt 10 évben 1886 helyszínen 500 ezer magyar állampolgárt vizsgáltak meg a program keretében. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával minden évben megújul a szűrőkamion: idén a szájüregi daganatok korai felismerésénél teljes fogászati blokkot építettek be, és új eszközök kerültek a szemészeti és a kardiológiai állomásra is. Városunkban június 21-én, vasárnap és 22-én, hétfőn a Móricz Zsigmond Gimnázium mellett állomásozik majd a kamion, ahol mindenkit várnak az ingyenes vizsgálatsorozatra. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.