Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 29. 

Összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük. 

• A Városi Szolgáltató a felfüggesztett szolgáltatásainak újraindítását tervezi: először a hulladékudvar nyit meg május 4-én, hétfőn 9 órától, és csak a zöldhulladék leadására van lehetőség. A hulladék leadásához időpontot kell foglalni a 06-20-440-5284-es telefonszámon, mert egyszerre csak egy ügyfelet fogadnak, ami maximum két embert jelent, tehát egy segítő is mehet. Egyelőre csak lakossági ügyfeleket fogadnak, és a hulladékudvarba történő belépéskor kötelező a szájmaszk és kesztyű viselése. Az ingyenesen leadható éves maximális mennyiség 3 köbméter, ennél nagyobb mennyiséget fizetés ellenében sem vesz át a hulladékudvar. A cég vezetősége kér mindenkit, hogy pontosan érkezzenek az egyeztetett időpontban a torlódás elkerülése érdekében, Időpont – most kivételesen – hétvégén is foglalható: május 1-2-3-án 08:00-tól 14:00 óráig, május 4-től csak munkanapokon 7:00–15:00 óra között lehet időpontot foglalni.

• A járványhelyzet miatt Szentendrén is bizonytalan időre bezártak a kulturális intézmények, ezért a Kulturális Központ átváltott az online tartalomszolgáltatásra. Sokan viszont a világhálón sincsenek jelen, ezért az intézmény Kultszerenád néven minden szombaton 17 órakor egy-egy lakóközösségnek szervez rövid élőzenei koncertet. Május 2-án, szombatom a #kultszerenádban a népdalok az édesanyákról szólnak. Helyszín a Dózsa György úti lakótelep, közreműködik Szabó Enikő (ének), Waszlavik László (tangóharmonika). A szerenádokat a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán élőben közvetíti, a koncertről készült videó pedig látható a youtube csatornáján. A szervezők kérik az érdeklődőket, maradjanak lakásukban, és a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék és hallgassák!

• Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres használaton kívüli épület szerdára virradóra Szigetmonostoron, a Horánygyöngye utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a könnyűszerkezetes épület már teljes egészében égett, a tűzben egy gázpalack felrobbant. A lángokat a helyi, a leányfalui önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az ingatlant. (Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Csámpai Attila megyei szóvivő).

 

További cikkeink a témában