Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 17.

Összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük.

  • Április 18-án 00.00 órától április 19. éjfélig ismét érvényben lesznek a húsvéti időszakban bevezetett forgalomkorlátozások: a Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, a Duna-parti kerékpárutat pedig csak szentendreiek használhatják, a város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben fokozott rendőri és rendészeti ellenőrzések lesznek. A 11-es főút lehajtóinál és a kerékpárút északi és déli végénél nem lesznek megállítópontok, azonban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az erre járók. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai – megerősítve a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának járőreivel –szigorúan ellenőrizni fogják az önkormányzati rendelet és a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet előírásainak betartását. Így figyelemmel kísérik, hogy a szabadidős sporttevékenységet vagy gyaloglást csoportosan végzők valóban egy háztartásban élnek-e, betartják-e másoktól az előírt 1,5 m távolságot.
  • A higiéniai szabályok, az előírt óvintézkedések szigorú betartására hívta fel az élelmiszerüzletek vezetőinek figyelmét Fülöp Zsolt polgármester. Levelében arra kérte őket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében fokozottan tisztítsák, fertőtlenítsék a vásárlók által gyakran érintett felületeket és eszközöket.
  • A várakozásokat felülmúló lakossági támogatással indult a városi élelmiszeralap megvalósítása a húsvéti hétvégén. Az önkormányzat első kérésére tíz hűtőgépet is felajánlottak magánszemélyek és vállalkozók, a városi Éléstár ezzel megkezdheti az élelmiszerkészlet gyűjtését. Az egyhetes próbaüzem után az adományozás április 22-én, szerdán 14 órakor indul.
  • A járványügyi helyzet miatt bizonytalan időre bezártak a kulturális intézmények. A Szentendrei Kulturális Központ ebben a nehéz helyzetben is szeretne örömet szerezni az embereknek, ezért Kultszerenád néven minden szombaton 17 órakor fél órás élőzenei koncertet szervez, megköszönve a lakosoknak, hogy otthon maradnak. Minden alkalommal más-más lakóközösségnek játszik olyan szentendrei kötődésű zenész, művész, akit már ismer a közönség a korábbi rendezvényekről. (A szombati szerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.)

További cikkeink a témában