Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 16.

A napi rendszerességgel megjelenő összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük.  

  • A rendészeti igazgató tájékoztatása szerint eredményes volt a húsvéti hosszú hétvégén a Belváros lezárása. A megállítópontoknál több mint harmincan dolgoztak négy napon át, többségében a Rendészet munkatársai, polgárőrök és a város intézményeinek munkatársai, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának járőrei, motoros rendőrei is segítették a munkát. Az első két nap még sokan jöttek kerékpárral és gépkocsival is, ezért a polgármester rendeletben korlátozta a kerékpáros-forgalmat (csak a szentendreiek használhatták a Duna-parti kerékpárutat), illetve bezáratta a belvárosi cukrászdákat és lángossütőket is, mert főként ezek vonzották a kirándulókat. A szigorítások eredményeképpen vasárnap és hétfőn már alig volt forgalom a városban. A többség tudomásul vette az eltereléseket és együttműködő volt, de kb. 10% értetlenkedett, és felesleges óvintézkedésnek tartotta a lezárást. A városba vezető kerékpárút északi és déli pontjánál a kerékpárosok igazoltatása nem volt teljesen konfliktusmentes, a megállítópontokat megkerülve néhányan bejutottak a Belvárosba, és a Duna korzón verődtek össze. Őket kikísérték a 11-es főúthoz, és a kerékpáros nyomvonalon haladhattak tovább. Hatósági eljárást nem indította senki ellen.
  • A várakozásokat felülmúló lakossági támogatással indult a városi élelmiszeralap megvalósítása a húsvéti hétvégén. Az önkormányzat első kérésére tíz hűtőgépet is felajánlottak magánszemélyek és vállalkozók, a Karitatív Kamra ezzel megkezdheti az élelmiszerkészlet gyűjtését. Az egyhetes próbaüzem után az adományozás április 22-én, szerdán 14 órakor indul.
  • Elgázolt egy embert a HÉV csütörtök reggel Budakalászon, a Pomázi úton. A balesethez a fővárosi és a szentendrei hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínre mentők is érkeztek.

 

 

További cikkeink a témában