Ugrás a tartalomhoz

Napi hírek – április 9.

A napi rendszerességgel megjelenő összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük. A hírek bővebben is olvashatóak a honlapunkon.

  • Az elmúlt hetekben a kijárási korlátozás ellenére autós turisták tömegei keresik fel hétvégenként a belvárost és a Duna-partot, ezért Fülöp Zsolt polgármester elrendelte Szentendre belvárosának részleges lezárását április 10-től 14-ig. A forgalomkorlátozás részletei: • A nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe. • A Belvárosban csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval, akik Szentendrén fizetik a gépjárműadót és a magánszemélyként tulajdonosai vagy fenntartói a gépkocsinak. • A Belvárosba a belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok vagy behajtási hozzájárulással rendelkezők hajthatnak be, illetve azok a szentendrei lakosok, akik olyan szolgáltatást vennének igénybe, amit más úton nem tudnak megközelíteni, pl. a háziorvosi ügyelet. • Lezárják a parkolókat, így nem lehet várakozni a Nagy Parkolóbban, a Rózsakert, a Teátrum és a Bolgár utcai parkolóban. A behajtásra jogosultak számára a parkolók használhatók. A behajtási jogosultság ellenőrzéséhez a Hivatal átadja a jogosultak gépjárműveinek forgalmi rendszámadatait a Szentendrei Rendészeti Igazgatóságnak. Az ellenőrzés kiterjed a lakcímkártyákra, valamint a gépjárműadó Szentendrére történő befizetésére. Az ellenőrzés során a behajtás érdekében a gépjárművezető személyi igazolványa, lakcímkártyája, valamint a gépjármű forgalmi engedélyének bemutatása szükséges.
  • Megérkezett Szentendrére az 1000 darab FFP2 orvosi maszk, melyből jut a szentendrei házi- és gyermekorvosoknak is. Egy szentendrei lokálpatriotizmusának köszönhető, hogy a forgalmazó nagykereskedő cég befogadta a rendelőintézet megrendelését.
  • Kisebb tűz keletkezett szerdán délelőtt a Péter-Pál utcában, egy étterem konyhájában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a lángokat eloltották, azonban a helyiségek füsttel telítődtek. A szentendrei hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, az épületet átszellőztették, majd átvizsgálták.
  • Több lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy a kijárási korlátozás nem csökkentette a Pap-szigetre látogatók számát, akik gyakran hulladékot is hagynak maguk után. A szigeten az autós jelenlét is egyre nagyobb, ami ugyan nem tiltott, de az önkormányzat arra kér mindenkit, lehetőleg kerüljék el ezt a területet, és ne parkoljanak a zöld felületeken. A Rendészeti Igazgatóság járőrei a szokottnál is rendszeresebben ellenőrzik majd a sziget környékét.
  • Húsvéti meglepetéssel készül a szentendrei Skanzen. Az ünnepi hétvégén (április 11-13.) kézműveskedéssel, mesékkel, receptekkel, karantén locsolóversfaragó-versennyel várja az érdeklődőket Facebook csatornáján a múzeum, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást. Érdemes csatlakozni a Határtalan Húsvét Facebook eseményhez.

 

További cikkeink a témában