Ugrás a tartalomhoz

Napi hírek – április 15.

A napi rendszerességgel megjelenő összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük.  

  • 2020. április 1-jétől június 30-ig felfüggesztik az önkormányzat tulajdonában álló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának megfizetését. A díjfizetés felfüggesztése nem vonatkozik az élelmiszerkereskedelmi egységekre, hitelintézetekre, állami intézményekre, garázsokra, valamint a raktárként, irodaként funkcionáló helyiségekre. Az iparűzési adót Szentendrén fizető bérlők mentesülnek a három havi bérleti díj megfizetésének kötelezettsége alól.  Azok a bérlők, akik nem Szentendrén fizetik az iparűzési adót, a három havi bérleti díj 50%-ának megfizetése alól mentesülnek. Ha áthelyezik székhelyüket Szentendrére, és öt évig itt fizetik az iparűzési adót, akkor ők is mentesülnek a három havi bérleti díj megfizetésének kötelezettsége alól.
  • A húsvéti hétvégén megtapasztaltuk összefogást köszönte meg Fülöp Zsolt polgármester a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, a Polgárőrség, a Szentendrei Rendőrkapitányság, a Városi Szolgáltató, a Polgármesteri Hivatal, a Kulturális Központ, a V8 uszoda, a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársainak, a helyi képviselőknek és a civil önkénteseknek. A város lakói figyelemmel kísérték a tevékenységet, és az ott dolgozókat sokan üdítővel, süteménnyel kínálták.
  • Karitatív Kamra néven élelmiszeralapot hoz létre a város a koronavírus járvány miatt nélkülözők megsegítésére. A cél, hogy az összegyűjtött élelmiszert önkormányzati felügyelettel juttassák el a rászorulók számára. Az élelmiszer-adományokat április 16-ától fogadja a városi alap, a tároláshoz legalább öt hűtőgép felajánlását kéri a város. Részletek itt olvashatóak.
  • 150 db felnőtt és 80 db gyermek sebészeti maszkot adtak át a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény Szentendrei Családsegítő Központjában. A szentendrei polgárok adományaiból vásárolt védőfelszerelést az idősekhez, mozgáskorlátozottakhoz, nagycsaládosokhoz juttatják el.
  • Újabb öt évre, immár hatodik alkalommal dr. Cseri Miklóst nevezték ki a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójává. Az etnográfus-muzeológus szakember huszonöt éve vezeti az intézményt, megbízatása 2025 nyaráig tart.

További cikkeink a témában