Ugrás a tartalomhoz

Napi hírek – április 10.

A napi rendszerességgel megjelenő összeállításunkban a fontosabb helyi és környékbeli híreket közöljük.  

  • A városvezetés önkormányzati rendeletben lezárta a Belvárost a turisták előtt a húsvéti ünnepekre. Április 10-én a reggeli órákban a Rendészet, a Polgárőrség és a Városi Szolgáltató munkatársai kialakították a lezárásokat, és délelőtt megkezdődött az igazoltatás az áteresztőpontoknál.
  • Élelmiszerbankot hoz létre a város a koronavírus járvány miatt nélkülözők megsegítésére: az összegyűjtött élelmiszert önkormányzati felügyelettel juttatják el a rászorulóknak. Az élelmiszerbank létrehozását a Helyi Operatív Törzs és a Családsegítő szolgálat kezdeményezte, elindításához az önkormányzat 500 ezer forinttal járult hozzá, működését pedig a város intézményei segítik. Az élelmiszeradományokat április 16-tól fogadják, a tároláshoz legalább öt hűtőgép felajánlását kéri a város átmeneti időre. A hűtőgép-felajánlásokat a Városi Ügyfélszolgálaton lehet jelezni. Részletek: www.szentendre.hu
  • Veszélyhelyzetben nem lehet képviselő-testületi ülést tartani, ezért Fülöp Zsolt polgármester a napirendi pontokat egyeztette a képviselőkkel, és ennek alapján hozta meg döntéseit április 8-án. A testület főbb döntései. • Eredménytelennek nyilvánították a belvárosi csapadékvíz-elvezetési munkálatokra kiírt közbeszerzési pályázatot. A rendelkezésre álló összeg jelenleg 379 millió Ft, a kivitelezéshez plusz forrásokra lesz szükség. • Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Bogdányi u. 41. számú épület homlokzatának és lépcsőjének, illetve a Kossuth u. 4. számú épület felújítására. • Hosszú távú együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel a Pap-szigeti fejlesztés érdekében. • A tervek szerint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Bajcsy u. 3. számú épületbe (Bodor-udvar) költözne, melyhez első lépésben az épület felújításának megtervezésére van szükség. • A Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatói pályázatára hárman adtak be pályázatot, az intézmény vezetésével Prosek Zoltánt bízták meg.

További cikkeink a témában