Ugrás a tartalomhoz

Művészek Szentendrén

Művészek Szentendrén – könyvbemutató és kiállítás az Erdész Galériában 2018. december 5-én, szerdán 18 órakor.  Az eseményt Gyürk Dorottya, Szentendre kulturális alpolgármestere nyitja meg.

A szentendrei Erdész Galéria & Designban mutatják be a Művészek Szentendrén című könyvet. A kötet 30 szentendrei művészt vonultat fel, olyanokat, akik a galéria fennállásának 26 évében ott kiállítottak, vagy akiknek az életművével a galéria foglalkozott. A névsor Anna Margittól és Asszonyi Tamástól ef Zámbó Istvánon és Havadtőy Sámuelen át Vajda Lajosig és Vincze Ottóig tart. Az album 270 oldalon 250 képpel (művészportrék, műteremfotók, reprodukciók), rövid ismertetőkkel és a további tájékozódást segítő információkkal mutatja be az alkotókat. Kifejezett célja, hogy ne kész elemzéseket, véleményeket közöljön, hanem inkább felkeltse az olvasó érdeklődését, aki idővel maga is „a művészettörténet értő kutatójává” válhat, ahogy Erdész László, a könyv kiadója és szerzője fogalmaz az előszóban. A kiadványt Kemény Zoltán tipográfus, grafikusművész tervezte. A könyv előjegyezhető, illetve a helyszínen megvásárolható.
A könyvbemutatót kiállítás kíséri, amelyen a kötet minden művésze egy-egy jelentős alkotásával szerepel majd. A tárlat 2019. március 20-ig lesz látogatható, hétfő kivételével mindennap 10–17 óráig, az Erdész Galéria & Designban, Szentendrén, a Bercsényi utca 4. szám alatt. Ünnepi nyitva tartás: a galéria 2018. december 24–26-ig és 2019. január elsején zárva tart. Téli nyitva tartás: február 1-től március 5-ig zárva.

További cikkeink a témában