Ugrás a tartalomhoz

Móriczos öregdiákok találkozója

Október 25-én a Móricz Zsigmond Gimnázium könyvtárában tartotta soron következő rendezvényét a Szentendrei Móriczos Öregdiákok Egyesülete (SZMÖRE). Az Egyesület következő rendezvénye december 13-án lesz a gimnáziumban, melyen a 60 éve végzett első évfolyam tagjait köszöntik.

 

A 60 éve végzett első évfolyam diákjával, Árvai Zoltán ny. vezérőrnaggyal beszélgetett volt diáktársunk, Major Béla ny. alezredes (1972-es évfolyam) a diákévekről, illetve az azt követő életpályáról.  Az életpálya bemutatásának oka – egyebek mellett – az volt, hogy most jelent meg Árvai Zoltán társszerzőként jegyzett könyve, a „100 éves az önálló katonai felderítés, hírszerzés és elhárítás 1918-2018”.
A rendezvényen jelen volt a másik szerző is: dr. Gyaraki Károly ny. mérnök altábornagy, akitől szintén érdekes történeteket hallhattunk. Mindhárman a könyv címében említett szervezeteknek voltak a tagjai. A jelenlévőknek jó hangulatú, érdekes beszélgetésben volt részük.
Az Egyesület következő rendezvénye december 13-án lesz a gimnáziumban, amikor is a 60 éve végzett első évfolyam tagjait fogjuk köszönteni egy kis ünnepséggel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Dr. Békésiné Szűcs Irén
alelnök

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.