Ugrás a tartalomhoz

Mobil árvízvédelmi fal éves gyakorlat

Ismét rekordidő alatt állították fel a mobil árvízvédelmi falat a szakemberek: ezúttal mindössze 75 percbe telt a mobilgát felépítése. A gyakorlat idejére lezárták a Duna korzót.

A mobil árvízvédelmi fal építési gyakorlatát évente egyszer rendezik meg. Ilyenkor az éles helyzethez hasonlóan az a cél, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legprecízebben építsék fel a mobilgátat. A próbaépítés idejére teljes szélességében lezárták a forgalom elől a Duna korzót a Péter Pál és a Rév utca közötti szakaszon.

A mobil árvízvédelmi falat évente teljes egészében felépítik, majd, az éves karbantartás elvégzése után elbontják a Városi Szolgáltató szakemberei. A próbaépítés során ellenőrzik a fal elemeinek műszaki állapotát és gyakorolják az építést, hogy szükség esetén az árvízi védekezés során minden résztvevő pontosan tudja a feladatát, és azt a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban végezze el. Évről évre új rekordot állítanak fel a gyakorlaton, idén már 75 perc alatt elkészült az árvízvédelmi fal.

További cikkeink a témában