Ugrás a tartalomhoz

Mikulásfutás 2018

A szemerkélő eső sem riasztotta el az idei jótékony célú Mikulásfutástól a sportos és segíteni kész szentendreieket. Együtt futott a Mikulással sok-sok vidám gyerek és felnőtt 2018. december 8-án délelőtt a Duna korzón. Több mint háromszázan álltak rajthoz, s hozták el a nevezéshez adományaikat, melyeket most is a rászoruló családoknak juttatnak el a szervezők.

A közös bemelegítést a Mikulás és Verseghi-Nagy Miklós polgármester vezényelte le, majd rajthoz álltak a jótékonysági futás résztvevői, akik  2 kilométert futottak le a Duna-parton. Kicsik és nagyok sprintelve vagy kocogva, babakocsival, kutyával, mikulássapkában vagy futómezben, de teljesítették a távot, hiszen a versenyben nem a helyezés a fontos, hanem a közösség és a segítség. Az első száz nevező a rajtnál mikulássapkát kapott ajándékba szervezőktől, és a célba érkezőket emlék-jelvénnyel, forró teával, zsíros kenyérrel várták a szervezők. A forró teát az MHAA szakácsai főzték, a Szilágyi Pékség friss kenyerekkel járult hozzá a rendezvényhez.

A verseny lebonyolításában a Szentendre Városi Sportegyesület, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület és az önkormányzat dolgozói segítettek. A rendezvényt a Szentendrei Konzervatív Esték Klub, a Szentendre Gyökerei Baráti Társaság és a Szentendrei Járási Egészségfejlesztési Iroda is támogatta, akik nemcsak adományokkal járultak hozzá a Mikulásfutás sikeréhez, de a rajt előtt és a verseny után ingyen vérnyomásmérés-ponttal várták a futókat.

Petricskó Zoltán alpolgármester a rendezvény támogatói közül külön kiemelte Mester Péter zöldségest, aki évről évre több száz kiló gyümölccsel támogatja a rendezvényt.

A nevezésekből összegyűlt adományokat – sok száz kilogramm tartós élelmiszert – a Szent Erzsébet Karitász segítségével juttatják el a rászoruló családokhoz.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.