Ugrás a tartalomhoz

Mesélje el a dédmamája cukortartójának történetét!

Felhívás! A Ferenczy Múzeum helytörténeti kiállításához kapcsolódva, 2018. március 28-án különleges, Családi EzüstKOR napot tartanak – nem csak szentendreieknek. Olyan tárgyakat várnak a múzeumba, melyek az 1900-as éveket közvetlenül megelőző és követő évtizedekhez kötődnek.

Mindegy, hogy cukortartó vagy kamásli, fénykép vagy hintaló, napernyő vagy borotva, kicsi vagy nagy, drága vagy olcsó, csicsás vagy míves, törött vagy ép, egy a lényeg: az Ön családi története, ami hozzá kötődik. Amit, ha van kedve, a Családi EzüstKOR-on el is mesélhet – maximum tíz percben – a hallgatóságnak! (Ha nincs kedve, akkor csak kollégánkkal ossza meg, és majd ő adja elő.) A tárgyak csak aznap kerülnek kiállításra.
Kérjük, tárgyát legkésőbb március 27-én, déli 12 óráig vigye be a múzeumba, hogy elő tudják készíteni a kiállításra. Feliratot készítenek hozzá, elhelyezik, és garantálják a biztonságos megőrzést. Behozott tárgyát természetesen mindenki hiánytalanul visszakapja a Családi EzüstKOR nap után.
A tárgyak átadása előzetes egyeztetés után a Szentendrei Képtárban történik (Szentendre, Fő tér 2-5.).
Előzetes egyeztetés ügyében keresse Tyekvicska Árpádot a legend60@gmail.com címen vagy telefonon: 20/42-77-555.

A múlt közös, melyből mindannyian őrzünk egy töredéket. A Családi EzüstKOR lehetőséget ad arra, hogy ezek a cserepek megmutassák, múltunk nem csak általában van, hanem ott kísér bennünket a hétköznapokban, a fiókokban, a szekrényben vagy elcsomagolva, de el nem feledve…

További cikkeink a témában