Ugrás a tartalomhoz

Megújult a szentendrei menza

Szeptember elején megújult terekkel lepte meg a város diákjait a szentendrei menza. A nyár folyamán alig egy hónap alatt szépült meg a Bajcsy-Zsilinszky utcai központi konyha ebédlője. Az igényesen kialakított, vidám színekbe öltöztetett ebédlőt szentendrei iparművész, Hoover Szabó Nóra tervezte, ahogyan a menza kedves kabalafiguráit is. Az egyedi, bulldogkutyás logót gyerekzsűri véleménye alapján, 10 karakter közül választották ki, így ezentúl Oszkár és Bonbon „felügyel” a menzán, hogy mindig finom ebéd kerüljön az asztalra.

A menzán a szigorú országos szabályozással meghatározott, egészséges ételeket tálalják a gyerekeknek, figyelemben tartva az élelmiszerek helyes egyensúlyát: mindig kerül az étlapra a hús, a gabonafélék mellé zöldség és gyümölcs is. A tavalyi tanévben került ki az ebédlőbe az érintőképernyős tábla, mellyel a gyerekek jelezhetik, ízlett-e az aznapi ebéd. A visszajelzések nagy részében a menzán készült ételek a legjobb értékelést kapják. A hangulatos enteriőrben még nagyobb kedvvel költhetik el ebédjüket a szentendrei diákok, hiszen a gasztronómiában is ugyanolyan fontos szempont az íz mellett az étel látványa.

A menzán nemcsak a falak, bútorok kaptak új színezést, de a vizesblokkok is csúszásmentes, szép burkolattal újultak meg. A képzőművészet hazai fővárosa címet kiérdemlő Szentendréhez méltón a tervező egyedi alkotása díszíti a teret: Hoover Szabó Nóra papírhajtogatással készült térbeli képet készített a helyszínre.

További cikkeink a témában