Ugrás a tartalomhoz

Megújul a Szofrics Pál utca burkolata

A Szofrics Pál utca jelenleg földút, és a minősége olyan mértékben megromlott, hogy szükségessé vált az úttest felújítása a biztonságos közlekedés érdekében. A kivitelezés július második felében kezdődik, és a tervek szerint októberben zárul.

A Szofrics utca felújítása július közepén kezdődik, de a felújítást megelőzően a DMRV ivóvíz-gerincvezetéket cserél – ezek a munkálatok már elkezdődtek, és jelenleg is tartanak. A vezetékcserét követően kezdődik az útfelújítás, melynek során – a tereprendezés és az alakító földmunkák után – kerül sor a padka építésére, a szegélyek kialakítására, végül az aszfaltozásra. A munkálatok az utcának a Vasúti villasor és a Mathiász utca közötti teljes szakaszát érintik. A kivitelezés a tervek szerint októberben zárul – az időjárás függvényében.

Az útfelújítás egyes fázisaiban szakaszos útlezárás lesz, amelyről a kivitelező értesíti a lakosságot. A munkálatok ideje alatt a szemétszállító járművek várhatóan nem tudnak bejutni az utcába, ezért kérjük a lakosokat, hogy a háztartási hulladéktároló edényeket, illetve a szelektív- és zöldhulladékot a Vasúti villasor vagy a Mathiász János utca sarkára helyezzék ki, a forgalmat nem akadályozó módon.

A beruházást az önkormányzat finanszírozza, az éves költségvetési forrásból. A projekt költsége 43,42 millió Ft. Kivitelező a Bola 95 Kft.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Villámrajtot vettek a kézilabdás lányok című bejegyzéshez

Villámrajtot vettek a kézilabdás lányok

A Nemzeti Bajnokság másodosztályában szereplő Szentendrei NKE lányai nem bízzák a véletlenre a bajnokság sorsát: az eddigi mérlegük hét győzelem hét mérkőzésből.