Ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Kalandozás Pemzlivel című foglalkoztató kiadvány második része

Megjelent a Kalandozás Pemzlivel című, gyermekeknek készült foglalkoztató második része, amely játékos művészeti kiadványban a kiadó MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a magyarországi állatvilágot képekben és rímekben mutatja be.

 A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kiadásában, valamint Sipos Tünde és Tardy Anna szerkesztésében megjelent kiadvány játékos formában, művészeti feladatok és válogatott irodalmi, valamint képzőművészeti alkotások és munkák mentén ismerteti meg a kortárs művészetet a fiatalokkal.

„Pemzli a legkalandvágyóbb és legcserfesebb művészetrajongó, akit csak ismerünk! Teljesen lenyűgözi, hogy azokból a dolgokból, amelyeket mi is nap mint nap látunk, hallunk, értünk, milyen érdekességeket varázsolnak a művészek” – olvasható a kiadványban. Az első részben már megismerhettük főhősünket, aki, miután végigjárta Magyarországot annak vizei mentén, megtalálta a kiutat a kétdimenziós világból a háromdimenziósba. Most új kalandok várnak Pemzlire, akivel megismerhetitek a hazai állatvilágot, miközben megtalálja a legjobb barátját is! „Hiszen, ha találsz valami szépet, ha csinálsz valami érdekeset, az tulajdonképpen akkor lesz igazán izgalmas, ha mással is megoszthatod” – üzeni a kiadvány.

„Sajnos a művész barátaim túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallgathassák az élményeimet, sokat kell festeniük, rajzolniuk, írniuk. És azt is megértem, hogy Te nem lehetsz velem állandóan. De jó lenne, ha lenne mellettem egy barát, akivel együtt kalandozhatnánk, akivel együtt fedezhetnénk fel a művészet világát. Segítesz megtalálni azt a társat, aki mellém szegődhet az előttem álló kalandokban?” –  mondja Pemzli, a főszereplő a foglalkoztató első soraiban.

A szerkesztők célja képzőművészeti és irodalmi alkotásokon keresztül bemutatni a hazai állatvilágot, ezen belül pedig a kevésbé közkedvelt állatokat is megismerteti a gyermekekkel. A kiadványt a 6-14 éves korosztálynak ajánlják.

„A kiadvány folytatásában ismét kortárs művészeti remekeken keresztül fejlesztjük a fiatalok vizuális kultúráját” – hívta fel a figyelmet Tardy Anna, a kötet irodalmi szerkesztője. A kiadvány elsődleges célja, hogy napjaink vizuális túlkínálatában a művészettel művészetre nevelés elvét megvalósítva, olyan minőségi alternatívát kínáljon, amely hozzájárul a hagyományok, a nemzeti értékek tiszteletéhez.

A kiadvány megvásárolható a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül.

További cikkeink a témában